bäckenbotten

Du får ett 35 min gratis träningspass

Du hittar mitt Core & Bäckenbotten pass helt gratis på Träning 40+ Online. I passet  jobbar vi framförallt med att hitta och stärka de inre magmusklerna och muskulaturen i bäckenbotten. En stark core och bäckenbotten hjälper dig att t.ex. lyfta rätt och förhindra läckage när du tränar.

De inre, djupa, magmusklerna är jätteviktiga för att stabilisera och stärka hela coren (bålen) du får bättre balans och bättre hållning. Det är också lätt att man får ont i ländryggen när man har mindre starka inre magmuskler. Som en bonus får du också en plattare mage när du tränar dina inre magmuskler.

bäckenbotten

Så här gör du för att se och träna till passet

Det är helt gratis men du måste logga in och registrera dig med din mailadress för att se passet. Klicka på länken nedan, sen kan du läsa mer om passet och vilka övningar som ingår. Vi jobbar både stående, liggande och på alla fyra i övningar med varierande utmaning. Jag leder dig igenom hela passet och övningarna är koordinerade till musik. Passet passar för alla.

Inre magmuskler och bäckenbotten

De här musklerna hänger ihop och det är bra att inte öka trycket på bäckenbotten i onödan genom att jobba felaktigt i coreövningar och annan träning. Det jag tycker funkar bäst är att även lägga in knip-och bäckenbottenträning i den vanliga träningen för att den ska bli av.

bäckenbotten

Knipövningar hjälper inte alla med inkontinens

Vi ser alla olika ut och en ansträngningsinkontinens kan bero på en eller flera olika anledningar, och dessutom debutera eller förvärras i samband med klimakteriet pga minskade hormonnivåer. Det är viktigt att veta att alla faktiskt inte kan knipa och att knipövningar inte fungerar för alla för att förhindra läckage. Men det är alltid bra att ha en stabil bäckenbotten.

Bilden kommer från Efemias webbsida

Efemia fungerar för mig

Jag använder Efemia kontinensstöd när jag t.ex. tränar boxning eller löpning eftersom jag annars läcker som ett såll. Det fungerar till 100% för mig. Stödet är av silikon och förs in i slidan som en tampong ungefär. Väl på plats så stöttar det upp urinröret, vilket ofta räcker för att inte läcka.

Efemia kontinensstöd Startset

Vill du också testa så får du bra pris online på Efemia kontinensstöd startpaket här. Stödet är väldigt lätt att använda och du sätter in det på samma sätt som en tampong, sen är det bara att köra.

Startsetet innehåller 3 st stöd i 3 olika storlekar så att du i lugn och ro kan prova ut vilken som passar bäst för dig. Du börjar med den minsta. Du kan använda stödet dagligen eller vid särskilda tillfällen som t.ex. träning. Förpackningen innehåller:

  • 1 Efemia kontinensstöd 30 mm
  • 1 Efemia kontinensstöd 35 mm
  • 1 Efemia kontinensstöd 40 mm
  • 1 tygpåse i ekologisk bomull
Bilden kommer från Efemias webbsida

Write A Comment

Close