ansträngningsinkontinens

Går det att träna högintensivt med ansträngningsinkontinens utan att läcka?

Jag tränar boxning och är även boxningscoach. Det här är tuff träning med mycket ”snabba fötter” vi hoppar hopprep, springer och hoppar i en stege. Att slå och röra sig när man boxar på säck eller mitsar är också väldigt intensiv träning som lätt gör att man läcker om man är träningsinkontinent eller ansträngningsinkontinent (det är samma sak). Jag har valt att inte avstå tuff träning trots att jag läcker men alternativet med Teena som lösning har verkligen inte varit optimalt för mig.

ansträngningsinkontinens

Boxningsträning och crossfit

Jag har tränat både boxning och Crossfit och träningsformerna har en hel del gemensamt som att hoppa hopprep t.ex. Det är högintensiv träning som kräver en stark bäckenbotten, och jag läcker som ett såll när jag hoppar. Ungefär var tredje kvinna som tränar högintensivt drabbas av ansträngningsinkontinens vilket leder till att många kvinnor helt undviker att träna. Gör inte det!

ansträngningsinkontinens

Du som läcker du vet….

Det är så mycket förberedelser och ”pyssel” runt träningen när man har ansträngningsinkontinens. Rätt kläder om det skulle läcka, svarta är bra, ljusa är inte alls bra. Alltid kissa precis innan träningen och kanske bli tvungen att kissa mitt i ett träningspass också för att inte riskera att läcka. Att alltid ha ett skydd i trosorna när man tränar ”utifall att”. Att ha med sig extra skydd ”utifall att” osv….

“I pee during double-unders!”

Betyder alltså – jag kissar på mig när jag kör dubbelhopp med hopprep. Double unders är en vanlig crossfit övning och den körs även ofta på boxningsträning. För några år sedan gjordes en kort video som blev en riktig snackis, där ett antal kvinnor blir intervjuade angående träningsinkontinens när de tränar och tävlar i just cross fit. Se den om du tror att du är ensam om problemet…. Att kissa på sig är väldigt vanligt, men inte normalt, eller OK. Du hittar videon på Efemias webb.

Lösningen som fungerar för mig

Det är så fantastiskt att jag nu efter många års läckande har hittat Efemia kontinensskydd och jag vill berätta för alla som är i samma situation som jag att det finns en lösning. Nu kan jag stärka upp min bäckenbotten, eller egentligen mitt urinrör, och slippa oroa mig för att läcka igenom vid intensiv träning. Det fungerar till 100 % för mig (och tro mig, jag har kört tuffa tester av skyddet).

ansträngningsinkontinens

Kan jag hoppa hopprep med Efemia?

Ja det kan jag! men jag väljer ändå att inte överdriva hoppandet för att inte belasta bäckenbotten för mycket. Men det är en helt obeskrivlig frihetskänsla att kunna göra det utan att läcka en droppe! Sen behöver jag öva på mina double unders men det är en annan sak ha,ha.

ansträngningsinkontinens

Efemia kontinensstöd Startset

Vill du också testa så får du bra pris online på Efemia kontinensstöd startpaket här. Stödet är väldigt lätt att använda och du sätter in det på samma sätt som en tampong, sen är det bara att köra.

Startsetet innehåller 3 st stöd i 3 olika storlekar så att du i lugn och ro kan prova ut vilken som passar bäst för dig. Du börjar med den minsta. Du kan använda stödet dagligen eller vid särskilda tillfällen som t.ex. träning. Förpackningen innehåller:

  • 1 Efemia kontinensstöd 30 mm
  • 1 Efemia kontinensstöd 35 mm
  • 1 Efemia kontinensstöd 40 mm
  • 1 tygpåse i ekologisk bomull

Läs mer om Efemia kontinensstöd och ansträngningsinkontinens

Alltså den här sidan är så bra och informativ! Här får du svar på alla frågor du kan tänkas ha om träninginkontinens och Efemias kontinensstöd www.efemia.se

Write A Comment

Close