neapel neapelbukten

Här kommer semestertips!

I september förra året åkte jag och min man till Italien i en vecka, resan satte vi ihop själva och vi stannade 3 nätter i Neapel och resten av dagarna på fantastiska Capri. Italien, och kanske särskilt Capri, är inte direkt billigt men jag tycker att vi genom att utnyttja bra erbjudande och planera klarade ekonomin riktigt bra. Vi upplevde massor på resan, häng med så berättar jag.

neapel

Flyg från Skavsta till Neapel

Vi flög med Ryan Air från Skavsta till Neapel och landade kl. 22.30. Resan tar 3 timmar och kostade 3336 kr för 2 pers T&R inkl. 2 väskor på 20 kg. På flygplatsen mötte en taxi upp som jag hade bokat i förväg via hotellet (de frågade), det tog kanske 20 min att åka till hotellet och kostade 35€, kanske hade varit lite billigare att fixa själv men kändes bekvämt och bra. Hotellet hade jag bokat via Secret escapes, och det funkade jättebra. Jag har bokat via dem i Sverige men det här var första gången utomlands. Från vårt rum har vi utsikt från balkongen över Neapelbukten, en helt fantastik vy! Det är dessutom fyrverkerier och fullmåne den här kvällen och massor av folk. Den årliga pizzafestivalen har invigning.

neapel

neapel

Breakfast with a wiev in Napoli

Frukosten som är riktigt bra äter vi på den helt fantastiska terassen högst upp på hotellets tak. Frukosten i Italien kan annars vara kaffe och någon form av kaka, men här finns både ägg, frukt och yoghurt mm. Hotellet vi bor på heter Hotel Paradiso (Best Western) och för 3 nätter (2 pers) betalar vi 4 770 kr och då ingår Superior rum med havsutsikt, frukost, drink, en flaska prosecco, kaffe och bakverk mm.

neapel

neapel

Pizza i Neapelbukten

Första dagen promenerar vi ner till Neapelbukten, och vi går säkert en mil totalt första dagen. Vi har blivit varnade för kriminalitet i Neapel och att vara lite extra försiktiga, och det stämmer inne i city men här efter bukten känns det helt OK. Det är som sagt pizzafestival i Neapel när vi är där och det betyder hundratals pizzaugnar och tusentals besökare. Neapel är ju pizzans hemstad och det är en självklarhet att äta minst en pizza här. Den är supergod förövrigt så missa inte om du är här. Det är lite 50- eller 60- tals vibbar i Neapel tycker jag, det är husen, ljuset och miljön som ger den känslan. Det är också mysigt med fiskebåtar blandat med riktiga lyxåk och fiskare som säljer dagens fångst på trottoaren. Mest olika sorters musslor och ostron.

neapel

Glass och kändisspaning

Vi stannar och tar en glass på ett café och får lite kändisspaning. Vi har sett att det är avspärrat och vakter och fattat att något är på gång när hela Liverpool FC dyker upp. Jag känner ju inte igen en enda av de unga killarna men min man har koll. Det här är tydligen stort! Match ikväll alltså mot Napoli.

neapel

Bergbanan vid lilla hamnen

Första dagen gick vi alltså ner till bukten men det är kanske inte att rekommendera eftersom det knappt finns några trottoarer och trafiken är livlig, kan vi väl säga, ha ha. Vi upptäcker att det finns en Bergbana med station precis bakom vårt hotell som går ner till hamnen. Det är fortfarande mycket biljetter i Italien, inget betalande med appar här inte, utan man köper biljett. 1,60€ kostar en biljett med bergbanan och den gäller i 90 minuter.

neapel

neapel

neapel

Bada mitt i Neapelbukten

Det som är häftigt med Neapel är också att man kan bada på ett par ställen mitt inne i stan. Vi badar i en liten vik med sandstrand tillsammans med främst lokalbefolkning. Vattnet är klart och fint och det är häftigt att simma ut en bit och se på stan från vattnet. Vi stannar ett par timmar, det är skönt att få lite sol också.

neapel

träning 40+

neapel

Drinkar och Pasta Vongole

På kvällen blir det drinkar och middag på vårt hotell, min favorit, pasta vongole. Här med hemmagjord strozzapreti, mycket gott. Utsikten och den här terrassen är svårslagen, den här resan är verkligen ett minne för livet. I bakgrunden tornar Vesuvius upp sig och är det klart väder borde man kunna se Capri härifrån.

Pompeji den antika staden och Capri den magiska ön

Sista dagen i Neapel besökte vi Pompeji innan vi drog vidare till Capri.  Läs mer om Pompeji i inlägget Bordeller, barer, gym och gladiatorarena i Pompeji och om Capri i kommande inlägg. Håll utkik det är två helt magiska platser.

capri

Write A Comment

Close