Fårö

Roadtrip till Fårö

Jag bjuder på en bildkavalkad med massor av somriga bilder och några fina utflyktstips från vår trip till Fårö och Gotland i sommar. Vi hade planerat för en utflykt till Stora Karlsö men eftersom det blåste så mycket, 10 msek, så gick inte båten och vi planerade snabbt om till en roadtrip till Fårö istället. Fast jag varit på Gotland massor av gånger så har jag aldrig besökt Fårö tidigare. Det är så fint här och du ska absolut inte missa Fårö om du är på Gotland. Missa för den delen inte heller Stora Karlsö som är svårslaget…

Fårö

Raukarna i Langhammars hammar

Efter färjeturen över Fårösund, som är gratis, och tar ett par minuter körde vi direkt till Langhammars hammar för att se på raukarna där.  I midsommarveckan då vi var där är det fortfarande lågsäsong , säsongen drar igång på riktigt vilken dag som helst men än så länge är det ganska glest på turister vilket kändes bra just idag. Vi var nästan ensamma bland raukarna.

FåröFårö

Sudersand och Suder Sannas Grill & BAR

Ok, är vi i Sverige? Wow vilken fantastisk strand. Vilket ljus och vilka färger! Otroligt vackert och sen fullkomligt älskar jag ställen som Suder Sannas Grill & BAR.  Men som sagt med 15 grader i vattnet och blåst i 10 msek så är det inte överfullt på stranden den här dagen, men det är inte svårt att tänka sig hur det ser ut en solig dag under högsäsong. Love it. Hit vill jag åka igen. När solen skiner.

Fårö

Fårö

Kult på Kutens Bensin

Kutens Bensin med creperestaurangen Tati är ett måste att besöka om du är på Fårö. Trots lågsäsong var det mer än fullsatt och trängsel av små och stora på Kutens när vi stannande där för en sen lunch. Kutens är bilvrak och rock´n roll. Förutom restaurang och massor att se så spelar band här ibland. Kult!

FåröFårö

Fårö

Fårö
Marilyn – Galette med rökt lax och massa annat gott
Fårö
Garbo – Galette med chevre, spenat, russin mm.

FåröFårö

Fårö Lighthouse

Jag gillar fyrar, vet inte varför. Här är Fårös enda fyr som varit bemannad en gång i tiden. Sedan 1847 har fyren talat om för sjöfarande var Fårös nordostligaste udde ligger. Området var avstängt för allmänheten i flera år, men är numera öppet och en fin plats för en utflykt.

FåröFårö

Avaeken aka Linnés ek

Några kilometer från Suder sand hittar du Avaeken inne på en gårdsplan, följ skyltarna. Eken finns inne på en gårdsplan men det är OK att gå in och titta på den. Eken är över 6 meter i omkrets och sägs vara över 1000 år gammal. Mäktig och värd ett besök även den.

Fårö

Östra Gotland och Visby

Läs om Visby, Kräklingbo, midsommarfirande på Gotland och Katthammarsviks rökeri i mitt tidigare inlägg: Sverigesemester – Fantastiska Gotland och Visby

Fårö

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close