Visby

Vi tar färjan till Gotland

Det är verkligen något väldigt speciellt med Gotland! Lite som utomlands fast i Sverige. Eller något sånt… ha ha. Jag tänker slå ett slag för Sverigesemester och tipsa om olika städer jag semestrat i. Se bilderna från vår minisemester,  ett par dagar på Östra Gotland och Visby i slutet av juni. Det är ett par år sedan jag var här sist men den här resan gav mersmak och vi kommer absolut tillbaka snart.

Visby
Visby hamn

Visby

Visby rosornas stad

Ett besök i Visby ingår såklart i Gotlandsbesöket. Vår färja kom fram mitt i natten så vi såg inte så mycket av Visby när vi kom till Gotland. Men på midsommardagen tog vi en liten eftermiddags tur till rosornas stad. Kanske inte helt rätt dag eftersom det mesta var stängt men vi gick runt en stund innanför murarna och åt sen en sen lunch på restaurang Trädgård.

VisbyVisby

Visby
Lunch på restaurang Trädgård i Visby

VisbyVisby

Vallmo så långt ögat når

På vägen till Visby passerar vi flera, för Gotland så typiska vallmofält. Otroligt vackert och så mycket Gotland.

VisbyVisby

Katthammarsvik och rökta flundror är ett måste

När man är på Gotland äter man rökta flundror. Minst en gång. Så är det bara…. Mysiga Katthammarsvik med det fantastiska rökeriet får du helt enkelt inte missa. Här kan du sitta och äta eller fika om du vill, bredvid rökeriet ligger en badplats med sandstrand där man kan bada. Nu var det inte riktigt badtemperatur vid vårt besök på Gotland, det är ca 15 grader i vattnet. Alldeles för kallt för mig även om jag sett en och annan som badar. Vi köpte med oss diverse delikatesser till lunch, nyrökt flundra, varmrökt lax, rökt vitlöksmakrill och rökta räkor med aioli. Fantastiskt gott! Helt magiskt. Så gott att jag glömde att fota, ha ha. Du får kolla in Katthammarsviks rökeris hemsida.

Visby
Bryggan vid Katthammarsviks rökeri
Visby
Katthammarsvik – Kom ihåg att det blåser ALLTID på Gotland…

Cykelutflykt till Strandnäset med djurspan

Vid stugan vi bodde i finns det ett helt gäng med cyklar av olika årsmodell och första kvällen gav vi oss ut på en kortare cykeltur till havet. Vi såg massor av små kaniner i olika färger eller rabbits som de kallas på Gotland. De sprang över vägen framför oss hela tiden. När vi kom fram till den lilla bukten som var vårt mål, var den full av svanar. Jag tror aldrig jag har sett så många svanar på en och samma plats. Inga djurbilder blev det heller men här är cykelgänget i alla fall.

Visby

Visby

Visby

Visby
Stugan i Kräklingbo där vi bodde

VisbyVisbyMidsommar på Gotland

Min mamma och hennes sambo har en stuga på Östra Gotland i Kräklingbo och vi var inbjudna att fira midsommar där. Vi firade en traditionsenlig midsommar med sill och potatis, dans kring midsommarstången och grillning på kvällen. Vädret var riktigt fint och vi satt ute hela kvällen, en del mygg var det väl…. men ändå, det hör väl till. Sverige när det är som bäst! Midsommarfirande arrangeras på flera ställen runt om på hela Gotland. Bara kolla på nätet eller i gratistidningarna för turister som finns på massor av ställen vad som är på G på Gotland, finns även på båten såklart. Kolla t.ex. in www.gotland.net

Visby
På väg till lokalt midsommarfirande med traditionsenliga kransar i håret….ha ha
Visby
OK, stången är rest! say no more..
Visby
Äntligen lunch. Sill och potatis. Och korv och köttbullar till några av ”barnen”

Roadtrip till Fårö – Sudersand och Kutens bensin

MISSA INTE! Imorgon kommer nästa inlägg om Sverigesemester där jag berättar om vår roadtrip till magiska Fårö med bl.a Kutens bensin och Suder Sannas BAR.

Fårö

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close