Har du tänkt på att det finns så få äldre modeller som visar träningskläder?

Det har jag…. och för en tid sedan kontaktade jag ett av de större företagen i Sverige som erbjuder träningskläder för kvinnor, för att höra om de var intresserade av ett samarbete. Jag berättade en hel del om mig själv och den målgrupp jag vänder mig till, dvs kvinnor från 40 år och uppåt. Svaret jag fick var att de inte var intresserade eftersom de tyckte att jag hade lite för få följare och att deras primära målgrupp slutar vid 35 års ålder. Va??????

De kvinnor jag ser på gymmen är i varierad ålder och många, många, väldigt många….. är över 35 år!

Olika storlek men inte olika ålder

Det känns däremot som om man äntligen har fattat det här med att vi kvinnor kommer i olika storlek och med olika hudfärg ganska bra. Det görs träningskläder för gravida, PMS och mensdagarna som är justerbara. Modellerna är både korta, långa, smala och större och har olika hudfärg. Men varför visas inte träningskläderna även på äldre modeller?? Vill vi inte se äldre modeller?

Yngre äldre modeller….

När man väl visar en ”äldre” modell, om man nu gör det, så är det oftast någon som är 10-20 år yngre än den ålder man vill illustrera i annonsen, t.ex. en 50 åring som representerar seniorträning. Där deltagarna i verkliga livet är 70-80 år.

Vi är många med ett stort träningsintresse

Alltså, jag är inte ute efter att vi lite äldre ska ha några egna modeller av träningskläder utan bara att de träningskläder som finns även visas på något äldre modeller ibland. Eftersom vi är en stor grupp med ett stort träningsintresse. Jag vet inget märke för träningskläder som har en kvinna som är säg 60+ på bild för sina träningskläder, utom möjligen i någon enstaka annons.

Hur ska dina träningskläder vara?

Jag tycker att passform är viktigt, att träningskläderna sitter bra och är funktionella. De får absolut inte vara i för tjockt material om jag ska använda dem på gymmet och gruppträning eftersom jag blir så varm och svettas floder. Sen vill jag också att de ska vara snygga och gärna lite annorlunda med någon snygg detalj. Vilken typ av träningskläder gillar du?

Nyheter från ICANIWILL

Här visar jag de senaste träningskläderna från ICIW. Tights med hög midja och srcunch och BH med en shoulder top. OK att ha på gymmet när man fyller 60 nästa år? Eller inte kanske? Jag brukar väldigt sällan ha magen bar, utom utomhus på sommaren ibland. Vad tycker du?

Jag tycker att allt som man känner sig bekväm i är OK! Oavsett ålder.

Rabatt på träningskläder

Just nu får du 100 kr rabatt på Bodystore om du vill handla nya träningskläder. Du vet väl att de har flera bra märken som Casall, Röhnisch, ICANIWILL och Björn Borg, ofta på rea och eftersom inte alla känner till att Bodystore har träningskläder kan du hitta plagg som är slutsålda hos andra leverantörer. Så in och kolla sortimentet.

Koden: LENA100 ger dig 100 kr rabatt på köp över 600 kr.

Gäller inte bara träningskläder utan hela Bodystores sortiment! Gäller t.o.m. 21.11.2021

Write A Comment

Close