fiberfröknäckeBara nyttiga grejer i det här fröknäcket, som chiafrön, fiberhusk, solrosfrön och sesamfrön. Det här knäcket är en riktig fiberbomb och innehåller dessutom mycket protein. Det är glutenfritt och får lite sötma och seghet från körsbären. Blir nog bra fart på magen om man äter för mycket….

Jag städar lådor och skåp hemma och hittar frön mm som håller på att passera bäst före datum. Att slänga ihop en sats fiberfröknäcke går snabbt och blir jättegott. Här är ett nytt recept du kan testa.

fiberfröknäcke

fiberfröknäcke

Recept Fiberfröknäcke med körsbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla de torra ingredienserna. Hacka körsbären och blanda ner dem. Häl ner oljan och blanda runt. Rör sist ner det varma vattnet. Använd vattenkokaren för att värma vatten. Rör runt, degen tjocknar snabbt när chiafrön och fiberhusken sväller.

Dela degen i två lika stora klumpar på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck ut degen så tunt det går med fingrarna, försök att få den så jämn som möjligt. Degen är ganska mysig att hålla på med, varm och len.

Grädda i 165 grader i varmluftsugn (eller 175 grader vanlig ugn) . Jag satte in båda plåtarna samtidigt och byt plats på dem efter halva tiden (20 min) Total tid i ugnen ca 40 min.

fiberfröknäcke

Låt ditt fiberfröknäcke svalna och bryt det i bitar. Jag har mitt fröknäcke framme i en stor skål så de bitar som var lite mjuka torkar till, lägger man det i en tät burk kan det börja mögla istället. Knäcket brukar gå åt på ett par dagar.

Gott att äta som det är eller med ost.

fiberfröknäcke

Recept på Fröknäcke med majsmjöl som ALLA gillar!

Vill du ha fler recept? Har du testat mitt fröknäckebröd som är gjort med bl.a. majsmjöl. Jag vet på riktigt ingen som inte har gillat det! Supergott och även det väldigt enkelt att göra. Har du aldrig bakat fröknäcke tidigare så är det det här receptet du ska testa.

Recept på Hemmagjorda frukt- och nötkex till ost

Har du testat ostkexen på bilden nedan?  De är mina absoluta favoriter! Men de finns inte överallt och de är ganska dyra. Därför testade jag att baka egna för några månader sedan. Det är lite pyssligt men blev väldigt, väldigt bra. Man gör kexen i två steg. Först bakar man en ”limpa” som man fryser in sen skivar man brödet tunt och torkar skivorna i ugnen till kex. Det bästa är att man kan förbereda genom att ha en limpa i fysen. Kolla in receptet här.

frukt- och nötkex till ost

frukt- och frökex

Write A Comment

Close