träningsmål

Gott nytt år!

Nyårsafton innebär nyårslöften eller i alla fall en nystart för många och ofta handlar det om att göra någon form av livsstilsförändring. Att börja träna, att träna mer eller annorlunda, gå ner i vikt, äta nyttigare, sluta röka, stressa mindre osv.

träningsmål

Nå ditt hälso- och träningsmål 2020 – sätt DITT mål!

Så vad är ditt hälsomål med prio nr 1 för 2020? Vill du bli starkare? Friskare? Smalare? Ska du tävla i något? Göra en klassiker? Göra någon annan större livsstilsförändring? Eller är du kanske ganska nöjd?  Vill du nå ditt mål se till att det är realistiskt och uppnåbart och att det är anpassat till just DIG och dina förutsättningar. Vad är just DITT mål? På kort sikt och på lång sikt. Det här är den viktigaste biten i din plan, MÅLET – att veta vart du ska, och varför.

Utvärdera ditt utgångsläge

Var står du i dag och vad vill du uppnå? Var vill du vara och med vem/vilka vill du vara? Vad är du bra på och vad tycker du om att göra. Vad gör dig glad? Lycklig? Vilka av dina egenskaper är du stolt över, använd dig av dem för att nå ditt mål.

träningsmål

Ha rätt fokus

Fokusera på det du gör som är bra istället för det som du kanske lyckats lite mindre bra med. Då får du mer energi och mår bättre. Försök att ha en medveten närvaro i det du gör, du gör val varje dag och varje dag är en ny dag. Med nya möjligheter och nya val. Det är du som väljer, ingen annan.  Att prioritera handlar om att välja men också om att välja bort. Vill jag t.ex. träna mer måsta jag troligen prioritera bort annat (TV tittande? jobb?) som jag valt att lägga min tid på hitintills.

Säg aldrig aldrig

Jag gillar inte och tror inte på förbud. Vill du uppnå en livsstilsförändring på riktigt ska den vara hållbar och fungera hela livet, då fungerar inte ”jag ska aldrig mer….” Förstärk det som är bra istället. För mig funkar det bättre att försöka lägga till en god vana istället för förbud. T.ex. genom att ha planen att äta mer grönsaker/frukt under dagen än att säga att jag aldrig mer ska äta godis med målet att bli mer hälsosam. Och när jag sen äter godis, för det gör jag,  vill jag göra det utan att ha dåligt samvete. Fokuserar du för mycket på att INTE äta…., göra…..,etc. så uppfattar din hjärna väldigt lätt det hela tvärtom! Den ”hör” nämligen inte ordet INTE utan istället ät …… (godis)  Därför funkar inte förbud för de allra flesta.

Var ärlig mot dig själv

Var snäll och ärlig mot dig själv. Ta nya tag när det behövs, för det kommer det att göra, en livsstilsförändring tar tid att uppnå. Fokusera på målet (som är noga genomtänkt) du har ju valt det för att bli ditt bästa jag.

träningsmål

Mitt träningsmål …….?

Mitt träningsmål 2020 är att fortsätta prioritera min egen träning och att fortsätta att utvecklas som instruktör. Under 2019 började jag träna fitnessboxning vilket jag både tycker är riktigt roligt och jobbigt. Jag har helt klart fått en bra utveckling av min egenträning både mentalt och fysiskt. Som gruppträningsinstruktör har jag under 2019 förutom mina cykelpass börjat leda seniorträning. Just nu spånar jag på två nya pass, ett senior och ett för cykelklasserna. Att konstruera och leda pass är fortfarande något av det roligaste jag vet. Träning får jag på köpet. Stort tack till alla som tränat med mig under 2019!

Just det. jag ska också försöka få in lite mer vardagsmotion som promenader och cykling,  och kanske skära ner lite på några vardagsglas vin med tillhörande snacks 😉

Jag ska försöka att träna ”lagom” hårt för att fortsätta att rehaba gamla skador och förebygga nya skador. Ambitionen är att vara stark, frisk, rörlig och att ha roligt när jag tränar så länge jag bara kan. Kropp och själ hänger som bekant ihop.. och 2020 ska bli ett fantastiskt roligt träningsår. You bet!!

Jag önskar dig ett riktigt Gott nytt år och varmt lycka till med just DINA mål! Nu kör vi…..

Kram Lena// TRÄNING 40+

Write A Comment

Close