ashwagandha

Jag har provat KSM66

Motverkar stress, för mental balans, uthållighet & ork står det på burken med tabletter. Jag fick ett pressutskick av KSM66 och har nu provat det i ett par veckor. Jag har läst en hel del om kosttillskottet KSM66 tidigare och var riktigt nyfiken på att prova, så det passade perfekt. (Just nu får du 2 burkar KSM66 för 398 kr ord. 438 kr på Bodystore – det är en av deras toppsäljare)

Vad är Ashwagandha?

KSM 66  är ett fullspektrumextrakt av Ashwagandha. Och vad är det? Ashwaganda är en ört eller egentligen en buske och det är den torkade roten man främst använder som kosttillskott. Ashwagandha är välkänd inom den indiska läkekonsten Ayurveda och påverkar bl.a. stresshormonet kortisol. Studier visar att ashwagandha minskar produktionen av kortisol med nära 30 procent.

ashwagandha

Strarkt koncentrat

KSM66 är inte bara namnet på kapslarna utan också ett standardiserat fullspektrumextrakt som är tio gånger mer koncentrerat än torkad, färsk rot av ashwagandha. Extraktionen har gjorts med hjälp av ekologisk mjölk och vatten i enlighet med ayurvedisk kunskap.

ashwagandha

Har tabletterna någon effekt?

Ja faktiskt. Jag känner mig lite coolare än vanligt tycker jag. Nu pratar vi inte någon personlighetsförändring här men jag har haft ett alldeles för högt tempo den sista tiden och en ganska jobbig situation på mitt jobb som jag inte direkt kan påverka och som tar mycket energi. Men det har gått över förväntan. Jag tycker också att min träning fungerar bra just nu. Sen är det som alltid svårt att veta vad som är vad. Jag tänker i alla fall fortsätta med KSM66 en tid till, fram till sommaren tänker jag. Jag tar en tablett på morgonen och en på kvällen. Tabletterna innehåller alltså bara koncentrerad ashwagandha, ingenting annat.

ashwagandha

Är KSM 66 bra för något mer än stress?

Ashwaganda har också positiv effekt på dopaminet i våra kroppar och är en förutsättning för glädje, lugn och harmoni. Även sömnen påverkas till det bättre örten gör dig inte sömning men ger dig bättre ro så att du somnar och sover bättre.

Boostar dina hormonnivåer!

KSM66 bidrar också till att öka nivåerna av hormonerna testosteron, progesteron och östrogen. Studier visar att mängden könshormoner ökar i takt med att produktionen av stresshormonet kortisol minskar. Och eftersom det finns ett samband mellan stress och övervikt så kan ashwaganda bidra till ökad kaloriförbrukning. Det här är intressant tycker jag eftersom det KSM66 balanserar upp är en del av de klimaterieproblem många upplever! Undrar hur stor effekt det kan ha egentligen och om det finns någon studie på det?

ashwagandha

Och din träning…

Även träningen får en boost av KSM66 eftersom styrka, muskeltillväxt och kondition ökar. Ashwaganda hjälper musklerna att jobba hårdare och återhämta sig snabbare.

Vill du veta mer, läs på KSM66 hemsida och på Kurera.

3 Comments

  1. Helene Helander Reply

    Hej,
    Tror du KSM 66 och samtidigt intag av bioidentiska hormoner kan bli för mycket, kaka på kaka så att säga?

    • admin Reply

      Hej Helene, nej det tror jag inte. Jag tar båda 😉 Men jag tar bara en tablett KSM66, på morgonen och mår bra med det. Vet inte om du redan använder hormoner? Jag skulle testa och se om jag märker någon (positiv) skillnad. Hälsn Lena/Träning 40+

Write A Comment

Close