olja

Den torra vinterluften gör att både min hud och mitt hår blir väldigt torrt. Det kliar, och när jag omedvetet kliar mig får jag små rivsår. Ingen höjdare., men det går att göra något åt. Boosta och återfukta din hud och ditt hår med naturliga och hudvårdande oljor. Här är några av mina ekologiska favoriter för ansikte, kropp och hår.

Skrubba först bort all torr hud

Jag brukar peela huden i duschen eller badet för att få bort allt fnas och alla döda hudceller. Antingen använder jag en vanlig duschcreme och scrubvantar eller en peelingprodukt. Men ännu effektivare är att torrborsta kroppen. Det kan man göra både i ansiktet och på kroppen med olika borstar, och man gör det innan man duschar. Du måste jobba på ordentligt en ganska bra stund för att få ett fint resultat, men det är det värt.

torrborstning

Varför torrborstning?

Torrborstning har många fördelar. Förutom att ge dig en len, fast och fin hud ökar det blodcirkulationen i hela kroppen och driver ut vätska. Torrborstning är också bra för att få bukt med celluliter, som är underhudsfett som klumpat ihop sig. Borstningen stimulerar även ditt lymfsystem och ökar ditt immunförsvar.

Smörj in din vintertorra hud med olja

Nu är det dags att smörja in dig och återfukta huden. Jag undviker produkter med mineralolja eftersom de täpper till porerna och inte tillför någon som helst näring till huden. Jag använder helst naturliga produkter och vill gärna att de luktar gott också. Det här är några av mina favoriter just nu.olja

olja

Arganolja för hår och naglar

Det här är en riktig superprodukt och luktar fantastiskt! 100% ren certifierad ekologisk arganolja av hög kvalitet med ljuvlig doft av vanilj, finns även i superfräsch variant med grapefrukt. Jag använder den som hårolja och till naglar och nagelband men den funkar fint i ansiktet också. Den luktar rejält och väldigt gott av vanilj, är rik på E-vitamin och antioxidanter. Praktisk flaska med pipett ger ett extra plus.

olja

Jojobaolja till ansiktet

Har du testat jojobaolja? Det är en universalolja som med fördel kan användas i ansiktet. Det som är så bra med jojobaoljan är att den passar alla hudtyper. Den är helt suverän till lite fetare hy och problem med acne. Båda mina tonårsdöttrar använder jojobaolja både morgon och kväll och har fått mycket finare hud av den. Jag har ganska torr hy men jojobaoljan fungerar utmärkt för mig också. Jag använder den på natten och är jättenöjd. Jojobaoljan från Rosenserien är närande och mjukgörande samt helt doftfri. Oljan kan även användas för att ta bort makeup som hårinpackning.

Tea Tree olja

Om du har problemhy så kan du boosta jojobaoljan med lite Tea tree olja. Äldsta dottern har provat och tyckte att det fungerade väldigt bra mot blemmor och acne. Oljan är väldigt koncentrerad och ska INTE användas direkt på huden utan blandas ut i annan olja. Ta 1-2 droppar Ekologisk tea tree olja till 1 tesked jojobaolja. Föllinges tea tree olja är 100% eterisk olja utvunnen ur bladen från det australiensiska trädet Melaleuca alternifolia.

Kroppsolja med citron

Kroppen smörjer jag mer än gärna in med Weledas kroppsolja med citrusdoft. Den gör huden mjuk och len och doftar fantastiskt. Spraymunstycket gör oljan lätt att applicera, vilket är ett stort plus. Innehåller bara naturliga ingredienser och doften kommer från eteriska oljor och inte konstgjorda, baseras på mandelolja. Ett annat plus är det låga priset. Ett kanonköp helt enkelt.

Write A Comment

Close