Nu har jag haft mina Hairtalk extensions (löshår) i 12 veckor och tänkte berätta hur jag tycker att det fungerar. Som jag skrev i mitt första inlägg Tjockare hår med Hairtalk så är jag jättenöjd med resultatet. Det både känns och ser toppenbra ut, jag har fått dubbelt så mycket hår.

extensions

Kvalitet på håret

Håret är av absolut bästa kvalitet och det är så klart äkta hår. På företagets hemsida beskrivs det som äkta tempelhår… lite oklart för mig vad det är. Det sitter bra i alla fall, jag har bara två fästen som har lossnat.

extensions

Sliter det på det egna håret?

Nej det sliter inte på det egna håret. Jag hade lite lite tovor närmast hårfästet som behövde redas ut. Däremot så känns det egna håret väldigt tunt när alla extensions var urplockade eftersom jag snabbt vant mig vid mitt nya tjocka hår.

Omsättning av extensions

Jag satte om mina extensions för en vecka sedan, efter att ha väntat lite för länge med omsättningen. Mitt hår växer väldigt fort, vilket är en nackdel i detta fall. Fästena hade hamnat ganska långt ner och en del av dem hade vridit sig lite. Men håret var fortfarande fint när jag hade det uppsatt. Omsättning bör göras efter ca 8-10 veckor. Det tog totalt nästan 4 timmar men då färgade jag håret också. Frisören sprayade på en lösning som löser upp tejpen som fästena sitter fast med. Sen satte hon på ny dubbelhäftande tejp på alla fästen och satte i längderna igen, på lite andra ställen än förra gången. Nästa gång ska vi göra omsättningen i två steg. Urplockning och sen isättning några dagar senare.

extensions

Färgning av utväxt

Problemet med Hairtalks är att man inte kan färga håret som man brukar eftersom det inte ska komma färg på fästena. Jag har färgat utväxten högst upp på huvudet där det inte sitter några fästen två gånger. Det har funkat bättre än vad jag trodde.

Hairtalk

Produkterna

Jag fick ju med massor av olika produkter för att sköta mitt löshår. I början använde jag bara dem, men nu varierar jag mig och använder mitt vanliga schampoo och balsam ibland. Produkterna är bra men inte extraordinära på något sätt. Jag har alltid haft lite svårt för leave in balsam och det är inget undantag nu, tycker det tynger ner håret. Jag har också tvättat ur håret med ett detox schampoo (Kevin Murphy) eftersom jag tyckte att håret kändes fullt av produkter, och det gav resultatet ett snyggare hår. Rekomendationen är att använda leave in balsam vid varje tvätt och olja och detangler eller conditioner dagligen.

extensions

Styling

Jag använder minimalt med styling produkter i håret nu jämfört med innan då jag gärna tog i rootlifter mm. Nu räcker det med lite conditioner som man sprayar på och lite olja i topparna så är håret snyggt. Jag använder sällan fön eller plattång men det är inga problem bara man aktar fästena.

extension

Några nackdelar?

Nej inte egentligen. Jag älskar mitt nya hår. Det skulle i så fall vara att det tar så lång tid att torka. Rekommendationen är att inte sätta upp håret i en turban med handuken når du tvättat det (Funkar bra när fästena hamnat en bit ner) och då blir håret väldigt blött.

Läs mer om Hairtalk!

Läs mer i mina inlägg  Allt om Hairtalk – omsättning och resultat efter ett år och Tjockare hår med Hairtalk

UPDATE: Nu har jag klippt mig, blekt håret lite och lagt i ljusare slingor. Kolla in inlägget här. Löshår – Ny färg och frisyr med Headtalk extansions

Save

Save

Save

Write A Comment

Close