Piggare med lite sommarfärg

Jag hinner sällan med riktigt när det blir vår och det blir varmare och varmare. Tycker mest att det bara smäller till och så står jag där lite mer avklädd än på länge med mina kritvita ben och armar. Tur att man då kan fuska fram en snygg solbränna så här i början av säsongen, jag tycker att jag både ser och känner mig lite piggare med lite färg.

brun utan sol

Resultatet blir snyggt!

Jag testade faktiskt brun utan sol (BUS) för första gången på många många år först förra året och blev förvånad över det fina resultatet. Snygg lagom brun färg som man gradvis bygger på och hyfsat lätt att applicera.

OK, vilken sort ska man köpa?

Det finns massor av olika märken och produkter, kräm, mousse, spray mm. Jag konsulterade experterna, dvs. mina döttrar. De rekommenderade Ida Wargs mousse. Själv var jag inne på S:t Tropez för det kändes mer vuxet och lyxigt men priset är ganska lyxigt också. Kostar nästan tre gånger så mycket som Ida Warg.

Ida Wargs tanning mousse med guidefärg

Jag är väldigt nöjd med Ida Wargs Instant tanning mousse med sommardoft, den är 100% vegansk och cruelty free. Jag var lite tveksam till det här med mousse och inte kräm, men det funkade fantastiskt bra. Moussen blir lättflytande och är väldigt lätt att applicera med en handske avsedd för just detta. Moussen är färgad och ser ut som mjölkchokladmousse, det är en guidefärg, som alltså hjälper dig att se var du har applicerat produkten och om du applicerat ojämnt. Väldigt bra för en nybörjare som mig. Guidefärgen går bort när du duschar, medan BUSfärgen fortsätter att utvecklas under 12 timmar.

bus

Olika nyanser och särskild produkt till ansiktet

Jag applicerade ett lager och fick ett jättefint och jämt resultat, med en väldigt fin färg som en lätt solbränna. Den nyans jag använder heter medium dark men det finns extra dark också. om du vill ha ett snabbare och mörkare resultat på en gång. Till ansiktet använder jag Self tanning face lotion för 155 kronor, som känns som en helt vanlig (och skön) dagkräm, den har ingen guidefärg och ger bara en svag nyans vilket jag tycker är bra. Bättre då att applicera fler gånger för ett mörkare resultat. Det är ändå ansiktet vi pratar om…. och inte luktar det heller! Du vet den här rätt äckliga BUS lukten. Pyttelite bara om man luktar direkt på huden.

brun utan sol

Gör så här för ett fint resultat

Peela huden någon dag innan du har tänkt att BUSa, alltså inte precis före. Se till att huden är återfuktad och smörj in lite extra hudkräm på knän och armbågar som annars lätt suger åt sig för mycket produkt. Börja applicera BUS:en. Jag började med benen och jobbade uppåt, glöm inte armhålorna. Du kommer med största sannolikhet att behöva hjälp med ryggen, så se till att du har någon frivillig i närheten. Sist tar du ansiktet och ovansidorna av händerna.

brun utan sol
Här är en vinterblek och osminkad ”före bild”
brun utan sol
Och här är en ”efter bild” efter 1 applicering

Därför ska du inte peela precis innan

Ida Wargs BUS innehåller DHA, som extraheras från naturligt socker, och som sätter sig på döda hudceller. Det är därför det är viktigt att inte använda syror eller andra exfolierande produkter ca ett dygn innan du busar dig. När du peelar tar du bort döda hudceller där DHA är tänkt att fästa sig. Om man exfolierar sig innan har alltså produkten inget att fastna på och kan därför inte ge något resultat.

BUS torkar ut huden

Det står att produkten återfuktar men min upplevelse är att BUS torkar ut huden på sikt så för ett fortsatt snyggt resultat se till att smörja in dig ordentligt med en bra hudkräm när du duschat. T.ex. budgetalternativet HTH med karbamid som är en av mina absoluta storfavoriter. Läs mer om HTH här.

Den här bilden är från förra året och jag har applicerat BUS 2 ggr.

Akta lakanen och soffan

Guidefärgen hamnar på lakanen om du inte duschar av den innan du går och lägger dig. Den går bort när du tvättar lakanen men kan vara bra att veta och planera efter. Jag BUSade mig på morgonen och satte på mig en gammal morgonrock som jag gick runt i innan jag duschade framåt eftermiddagen. Akta också soffan om du sitter i den.

Om Ida Wargs produkter

Alla Ida Wargs produkter är 100% veganska, icke-djurtestade och tillverkade i Norden. Brun utan sol finns i flera olika formulas, som mousse, lotion, spray och tan-drops, perfekt brun utan sol för känslig hud! Ida Warg BUS finns både med gradvis effekt och omedelbar effekt. Välj den typ som passar dig bäst. Gradvis effekt brukar vara lättare att använda om du är nybörjare.

Write A Comment

Close