Nu har jag haft mina Hairtalk extensions i nästan ett år och jag har satt om dem fyra gånger, den här gången valde jag även att klippa av håret en bra bit, och jag blev så nöjd med resultatet. Jag har bytt frisör och var hos duktiga Maria på salong Ego i Örebro. Som jag tidigare berättat i inlägget Tjockare hår med Hairtalk så är jag väldigt nöjd med mina extensions som jag har för att få lite tjockare hår, inte för att göra håret längre.

hairtalk Hairtalk efter fyra omsättningar

Självklart slits löshåret och det har lossnat en del hår från fästena, vilket gör att resultatet dvs hårsvallet inte är riktigt lika tjockt och fint nu. Det är ganska stor skillnad faktiskt. Fyra eller fem fästen var så slitna så de fick slängas den här gången, och tidigare har något enstaka fäste fått gå i sopkorgen. Jag har beställt fyra nya fästen till nästa omsättning. Jag har nu totalt 16 fästen, om jag räknat rätt. Det är 6 fästen i ett paket och jag tror att jag hade fyra paket från början. I så fall är det 8 stycken som saknas nu….hmm..

hairtalk

Sitter löhåret fast på ett bra sätt?

Hairtalks sitter fast på ditt eget hår med en tejp. Det låter lite skumt, men fungerar fantastiskt bra. Under den tid jag haft mina extensions så har det alla gånger utom en lossnat någon enstaka längd. Inget konstigt och inget som märks på helhetslooken. Jag har sparat dem och tagit med till frisören vid nästa omsättning.

extensions

Does and dont´s med Hairtalk extensions

Gå aldrig och lägg dig med blött hår! Det är inte bra för fästena som kan bli böjda och det sliter dessutom extra på håret. Föna torrt i hårbotten. Ta det lugnt när du borstar håret, men det göra man naturligt. Löshåret sitter väldigt bra. Jag använder minimalt med produkter i håret och särskilt vid fästena. Jag använder också väldigt sällan fön, platt- eller locktång. Tycker inte att det behövs när jag har mer hår. Nu är produkterna jag fick med vid första isättningen i princip slut och jag använder mitt vanliga schampo och balsam (bara i längderna) inpackning i längderna ibland. Hårolja och ibland någon stylingprodukt eller färgat torrschampo på utväxten i benan. Färga inte håret vid fästena, jag färgar utväxten uppe på huvudet och runt ansiktet själv men alltså inte hela håret. Det funkar förvånansvärt bra.

hairtalkFärga utväxten vid hårbotten själv

Jag har kommit överens med mina frisörer om att färga utväxten i hårbotten själv. Jag går alltså till frisören som tar ut hårförlängningen vid ett tillfälle och sen några dagar senare, är jag tillbaka för isättning och har då färgat själv. Det blir dessutom billigare vilket inte är helt fel eftersom den enda nackdelen med Hairtalks är att det är dyrt. Läs om färgning i inlägget  Hairtalk extensions – resultat efter 12 veckor

hairtalk

hairtalk

Att ta ur Hairtalk extenstions

Att ta ur Hairtalk går snabbt och enkelt. Frisören sprayar på en lösning som löser upp limmet som löshåret är fäst med och sen är det bara att försiktigt dra ur löshåret. Det tar kanske 30 min och sliter inte på håret. Däremot så är det lite trassel i hårbotten från klistret och från hår som lossnar naturligt men suttit fast i löshårsfästet. Desto längre tid mellan omsättningarna desto mer trassel. Därför tycker jag att det är bra att ta ut håret vid ett tillfälle och sen sätta i det igen senare eftersom jag då själv kan trassla ut tovorna.

hairtalk

Att sätta i hairtalk extensions

Maria satte mitt löshår på ett ”huvud” precis som de var fästa på mig för att det ska bli rätt vid isättningen. Nu har jag tidigare haft samma längd på alla mina extensions men är man klippt i en frisyr så är det så klart viktigt.

Slingor eller Balayage?

Jag funderar på att göra lite ljusare slingor eller något i både mitt eget hår och mina Hairtalks eftersom bara blir enfärgat mörkare och mörkare i håret som jag gör nu. Vet inte hur och om det funkar? Men som sagt jag funderar på det.. och kanske klippa lite kortare…Tänker en look lite som Alexandra Rapaport i Gåsmamman (bilden lånad av Expressen).

UPDATE: Nu har jag klippt mig, blekt håret lite och lagt i ljusare slingor. Kolla in inlägget här. Löshår – Ny färg och frisyr med Headtalk extansions

hairtalk

Läs mer om Hairtalk

Jag har skrivit två tidigare inlägg om Hairtalk där du kan läsa om hur isättningen går till, pris, produkterna som följer med mm du hittar dem här.

Tjockare hår med Hairtalk

HairtalkHairtalk extensions – resultat efter 12 veckor

turkietPå Hairtalks hemsida hittar du också massor av information. http://www.hairtalk.se/Home/YourHairTalk

Save

Save

Write A Comment

Close