Grand hotel Saltsjöbaden, The Winery hotel & The Steam Hotel

I somras inledde vi vår semester med  en liten minitur till tre superfina och lyxiga SPA hotell i Sverige.  Grand Hotel Saltsjöbaden, The Winery Hotel i Solna och The Steam Hotel i Västerås. Hotellen är väldigt olika men det de har gemensamt är en skön atmosfär, rooftop bar och pool eller däck, spa, vattennära läge, god mat och dryck. Tre perfekta hotell för att koppla av, varva ner och njuta.

SPA hotell med det lilla extra

Jag bokade Saltsjöbaden och Winery via Secret Escapes och fick riktigt bra priser. (Tjänsten erbjuder billigare boende ofta med mat etc inkluderat vissa datum, och kan ej avbokas) Kolla gärna in, det funkade bra för oss iaf. På Steam använde jag mitt presentkort som jag fick av min man när jag fyllde år.

Grand Hotel Saltsjöbaden

Vi tog bilen på morgonen med destination Saltsjöbaden utanför Stockholm. Det tokregnade. Verkligen bara vräkte ner. Väderprognosen för vår minisemester på fyra dagar såg tyvärr inget vidare ut, typiskt när jag bokat hotell där liksom vädret är en ganska viktig del av upplevelsen.  Bokningen på Saltis inkluderade ett Superior rum med havsutsikt och frukostbuffe, trerätters middag, ett glas champagne per person, SPA entré, och parkering. Jag betalade  2 750 kr för 2 pers och en natt.

Det anrika hotellet har ett jättefint soldäck där det hade varit suveränt att ligga och sippa på champagnen som ingick, nu fick det bli baren inomhus istället. När vi druckit ur gick vi till SPAet, här finns en stor fin pool med varmt vatten, ångbastu och jacuzzi. Här tillbringade vi ett par timmar, jag köpte ett spa kit från Kerstian Florian som innehöll flera produkter och en beskrivning för hur man kan använda dem i en egen spa ritual. Efter bad var det dags för ombyte och middag. Utsikten från vårt rum var helt fantastisk och vi hade en ganska stor balkong mot vattnet. Maten var riktigt riktigt bra! En trerätters med massor av smak och fina råvaror.

Dag två gick vi en promenad i de fina omgivningarna efter en mycket god frukostbuffé. Man kan gå längs med vattnet åt båda hållen från hotellet och vi hann med båda riktningarna. Läs mer om hotellet på deras hemsida.

SPA hotell

spa hotell

The Winery Hotel

The Winery Hotel är precis som det låter ett vinhotel, det ligger i Solna i närheten av The mall. Läget precis vid motorvägen känns kanske inte helt optimalt men du tar dig till Haga parken med  kanske 15 minuters promenad på fina promenadvägar längs med sjön. Om du går åt andra hållet istället kommer du till en guidadad naturslinga på ett par km med fantastisk utsikt, rekomenderas. Vi passade också på att besöka Fjärilshuset när vi var i Haga parken.

På Winery hotell stannade vi i 2 nätter. Paketet jag bokat kostade bara 2 220 kr för 2 personer och 2 nätter det inkluderade boende i superior rum, frukostbuffe, ett glas vin per person och dag. Alla som bor på hotellet har tillgång till hotellets roof top bar och pool med stor utomhuslounge som är supermysig, verkligen värd ett besök. Hotellet tillverkar också eget vin på plats (druvorna odlas i Italien) du kan testa olika vinsorter i hotellets vinomatic där man köper och laddar ett kort och sen själv väljer viner att testa. Hotellet erbjuder också vinprovning och guidad tur i vineriet. Vi åt middag på hotellets Italienska restaurang Terreno, väldigt gott. Läs mer om hotellet på deras hemsida.

spa hotell

spa hotell

spa hotell

spa hotell

spa hotell

spa hotell

The Steam Hotel

The Steam Hotel är en riktig upplevelse, ett 18 våningar högt SPA hotell med extra allt som ligger  i Västerås vid Mälaren. Det var tredje gången jag bor på Steam, älskar det här hotellet. Jag bokade paketet ”Top Floor!” den här gången. Det inkluderar lite tidigare incheckning, senare utcheckning, en flaska bubbel på rummet, inträde till Voltage Lounge (spa och utepool mm) och en  smakmeny i hotellets asiatiska restaurang Locavore. Vi började med att äta och tog SPAet efter maten, det finns paket med tvärtom också. Paketet kostade 3 030 kronor för en övernattning (2 pers). Vi bodde på 16 våningen med utsikt över vattnet.

På hotellet glider man runt i den gröna och sköna morgonrocken som man får låna. Hotellet är väldigt speciellt med många roliga inredningsdetaljer. Smakmenyn var helt suverän och vi blev lagom mätta. I Voltage Lounge finns en varm utomhuspool stolar och bord att sitta vid, inne finns bar och stolar och sängar att ligga på. En stor inomhuspool med varmt vatten och levande ljus finns i ett rum och i eldrummet en levande brasa och sängar. Ett besök rekomenderas verkligen. Läs mer om hotellet på deras hemsida.

SPA hotell

spa hotell

Write A Comment

Close