Långweekend i London – tips och massor av bilder

I mitten av december förra året var jag och familjen i London i ett par dagar. Det var en överraskningsresa för vår yngsta dotter som fyllde 18 år. Här kommer några tips från oss och massor av bilder från vår London tripp.

london

Winter Wonderland och Madame Tussaud

Det finns mycket att göra i London och man hinner eller orkar inte allt på ett par dagar. Mitt tips är att spetsa in sig på ett par saker som ligger i närheten av varandra. Vi hann med sightseeing på egen hand, shopping, Madame Tussaud. Och fantastiska Winter Wonderland i Hyde park, som är ett megastort tivoli och julmarknad.

london

london

Afternoon tea och shopping

London eye och Big ben får bli en annan gång. Precis som ett eventuellt musikalbesök, vilket hade varit jättekul. Mer shopping och British museum. Kanske någon särskild restaurang. Jamie Olivers italienska restaurang vid Piccadilly Circus är annars ett tips. Sen beror det ju på årstiden också vad man gör när man besöker London. Ett regnigt december lockar inte till så mycket utomhusaktiviteter. Afternoon Tea på Ritz eller Harrods eller en modernare variant någonstans hade också varit kul. Vi får åka tillbaka snart helt enkelt!

london

Flyg till London – Stansted Airport

Vi flög med Ryan air från Västerås och det funkar ju men det är ett lågbudget flyg och det märks. Men man får det man betalar för helt enkelt, och flyget kostade bara 3182 kronor för fyra personer (och 2 väskor) tur och retur. Lite krångel med bokningen, vi ville ha 2 väskor med som vi fick boka manuellt, och det kommer massor av mail med tilläggserbjudanden om allt möjligt. Irriterande också att bokning ramlar ur appen hela tiden och att man måste logga in med bokningsnumret varje gång.

Stansted Express till London

Vi åkte Stansted Express tåget till Liverpool, biljetter köpte vi på flygplatsen jag tror de kostade 20pund per person T&R. Vi köpte alltså även våra returbiljetter på samma gång, de är giltiga i 90 dagar så du behöver inte veta exakt när eller var du åker ifrån. Gäller från de stationer som går till Stansted Airport.

london

Åk Tunnelbana

För att åka tunnelbana behöver du ett Oystercard. Kortet köper du i infodisken på de större stationerna, vi köpte våra på Liverpool station. Man betalar en deposition på 5 pund. De får man sen tillbaka i automaten i form av mynt. Du fyller på kortet i automater i tunnelbanan med ditt kredit kort. En resa med tunnelbanan kostar 2.40 oavsett hur långt du åker.

Det Brittiska vädret

Det regnade rejält 2 av våra 3 kvällar i London. Inte så kul. Dag 2 köpte vi paraplyer på Primark. Det var uppehåll på dagarna i alla fall. Svårt att göra något åt vädret men man kan ju alltid önska…. Vi hade behövt lite varmare jackor också för det var rejält kallt.

Bra Shopping

Här finns massor. Vi kollade i en del affärer runt Oxford Street. Tyvärr hann vi inte med de klassiska varuhusen Harrods, Mark & Spencer mfl. Vi besökte däremot Primark, tjejerna gillade det. Inte jag och mannen. Man kan säkert hitta fynd här men mest tyckte jag att det var skräpvarning. Billigt är inte alltid bäst.

london

Victorias Secret

Med två döttrar måste vi såklart besöka Victorias Secret. 4 våningar med bh-ar, pyjamasar, morgonrockar, träningskläder, trosor, krämer, necessärerna. Här kan man ju handla en del. Tjejerna handlade inte jag.

london

Maten i London

Jag var i London för ca 25 år sen och var INTE imponerad av maten. Det var mycket sönderkokt brysselkål och konstig inälvsmat mm. Bättre nu men ett tips är att kolla upp ett par schyssta restauranger i förväg, det gjorde inte vi…. Vi åt italienskt i närheten av hotellet en kväll och kinesiskt i China town en kväll. Helt OK men inte mer.

Engelsk frukost

Satsa på en ordentlig engelsk frukost ute på stan så står du dig hela dagen. Vi åt English breakfast för ca 5 pund per person med ägg, bacon, korv, vita bönor, tomater, pommes och toast. Man blir garanterat ordentligt mätt.

Winter Wonderland i Hyde park

Ett megastort tivoli och julmarknad med mer än 100 åkattraktioner som byggts upp i Hyde Park. Som Grönan plus Liseberg x allt och lite till. Fri entré för alla men åkattraktioner etc kostar såklart.  Här finns korvar, munkar, unicorn poo (sockervadd) öl, varmt vin, churros mm. Snurrande barer, blinkande lampor, massor av folk. Det var verkligen en upplevelse att gå runt här. Vi gick sammanlagt 1 mil dag 1 i London. Vi hade tur med vädret, det regnade inte men var rejält kallt när vi besökte Winter Wonderland. Ett absolut måste om du är här i december, och gå gärna dit på kvällen.  Läs mer om Winter Wonderland

london

london london london

Madame Tussaud

Ett till måste om du är i London. Och så mycket bättre än jag trott. Det var inte galet mycket folk där när vi var där, vi köade kanske 10 minuter och det var ingen större trängsel när vi kom in. Förutom vaxdockorna i flera olika temanummer fick vi åka en kort tur i vagnar och se en 4D bio. Vaxdockorna var inte riktigt så bra som jag trott, trodde de skulle se ännu mer äkta ut än vad de gjorde. Men det var lite olika. Som ni ser nedan hade vi alla våra favoriter.

london london london london

Hotell Park Grand London Hyde Park

Ett fyrstjärnigt hotell där hotellrummet var helt ok. Vi bodde i ett halvstort rum med två dubbelsängar som var ganska sköna. Värme/kyla anläggningen lät mycket så den stängde vi av en natt. Det fanns te, kaffe och kakor på rummet. Hotellet låg bra vid Paddington tunnelbana som går direkt till t.ex. Oxford street m.fl. Och vi gick till Hyde Park, det är inte så långt. Vi betalade 612 pund (7 103 sek) för vårt fyrbäddsrum och 3 nätter, vilket är prisvärt i London.

London

Läs mer om resor och restips

Under kategori ”Travel Stories” hittar du alla mina inlägg om resor. Både utomlands som t.ex. Rom på egen hand i 4 dagar, tjejresa till Turkiet och mina bästa Stockholmstips.

Write A Comment

Close