Nu är det dags för anmälan till färgloppet Colour me rad, som mer är en folkfest än ett lopp. Jag deltog förra året tillsammans med min äldsta dotter och ett par kompisar och deras son. Loppet är 5 km långt och på vägen springer du igenom fyra färgstationer, en blå, en rosa, en grön och en orange där personal står och kastar färg på dig. Färgen är helt ofarlig och tillverkad av färgad majsstärkelse som är godkänd enligt EU-standard för användning i både livsmedel och kosmetika, och jag lovar, det är rikliga mängder som kastas på deltagarna..

färgloppet

Man har så kul som man gör sig

Jag sprang loppet i Örebro, där starten gick centralt vid slottet, även målet var vid slottet. Hela området var fullt av folk, olika stånd och vagnar med mat, dricka, kläder mm. Innan och efter loppet så kan man delta i spontandans vid scenen där en DJ finns på plats och musiken pumpar, personalen slänger också ut ännu mer färg och grejer till oss, färgampuller, armband, tröjor mm, publiken framför scen var dock väldigt ung. Har du inte fått färg på dig när du sprang så får du det i alla fall garanterat här. Vi kände oss lite larviga innan vi fått samma färgmängd på oss som övriga deltagare och kastade färgampullerna (plastpåsar med färgat majsmjöl) lite tafatt på varandra. Men ju mer färg som hamnade på kläderna, håret, kroppen etc. desto roligare blev det. Ha ha..

färgloppet

färgloppet

Inget lopp för rekordjagare

Det här är inget lopp för dig som springer på tid och vill slå rekord, utan det är 5 km jogging som gäller. Det är ganska trångt och många går så det är bara att chilla ner. Alla startar inte samtidigt utan personalen släpper iväg en klunga i taget. Det var alla åldrar och storlekar på de som deltog vilket var kul, och alla verkade också att ha roligt. Efter vägen finns vätskekontroller där du kan dricka vatten.

färgloppet

Färgloppet – Hur kul som helst

Det här var verkligen en jätterolig kväll, vi hade tur med vädret också som var kanon. Jag springer gärna färgloppet i år igen och trotsar min höftartros och ihopspikade knä. Det gick fantastiskt bra förra året, jag hade taktiken att springa sakta och inte stanna, för då kan höften vara svår att få igång igen. Det gick hur bra som helst och sista kilometern spurtade jag, kunde inte låta bli. Fick betala för det på natten och dagen efter då jag hade rejält ont – men det var det värt. I augusti kör jag igen!

färgloppet

Det här ingår i startkitet

En T-shirt, nummerlapp, solglasögon, en färgbomb, och en tatuering. I år ska det dessutom vara Zumba uppvärmning, Whoop whoop. Var gör man av sina grejer? Det finns inlämning av väskor som funkade jättebra.

färgloppet

Du färgar av dig…

Tänk på hur du ska ta dig hem efter loppet eftersom du kommer att ha färg precis överallt. Vi åkte bil, och hade med oss ombyte men det var ändå svårt att inte färga av sig eftersom hår, ansikte, allt är fullt med färg. Färgen går bort i tvätten, eller i ett par tvättar, men ta inte på dig nya snygga träningskläder du är rädd om. Mina löparskor är fortfarande lite färgade. Det är bara att ställa sig i duschen när man kommer hem, där det mesta av färgen försvinner men det blev lite kvar i hårbotten, som försvann efter nästa dusch.

färgloppet

Var arrangeras Colour me rad?

Du kan springa färgloppet i Örebro den 13 augusti och i Göteborg den 11 juni. Det kostar 259 kronor för vuxen och 239 kronor för barn vid tidig anmälan, 50 kronor dyrare vid senare anmälan. Kan vara värt en utflykt om du inte bor i någon av städerna. Läs mer om Colour med rad på eventets hemsida

Fler roliga lopp

Andra roliga och lite mer opretantiösa lopp är t.ex Vårruset och Blodomloppet. Båda loppen arrangeras i flera städer runt om i Sverige.

Write A Comment

Close