perimenopower

En bok för dig som vill hitta din superkraft när hormonerna svänger

För en tid sedan fick jag boken Perimenopower av Katarina Wilk som är författare till den. Boken handlar om klimakteriet, Katarinas egen upplevelse av klimakteriet och hennes resa för att må bra igen. Boken bjuder på hög igenkänningsfaktor och du får veta vad som händer med din kropp, och du få praktiska tips och råd för att komma till rätta med dina klimateriebesvär, T.ex. hur du kan äta och träna för att må bättre. Vad du själv kan göra för att få en bättre sömn. Steg för steg tar Katarina dig igenom olika klimakteriesymptom och föreslår olika lösningar. Det här är boken för dig som är intresserad av orsakerna och lösningarna genom klimakteriet.

perimenopower

perimenopower

Vad betyder Perimenopower?

Perimenopower är ett ord som Katarina hittat på. Det kommer från Perimenopaus som betyder ”tiden innan sista mens” och power som ju betyder kraft. Alltså den kvinnliga superkraften att ta sig igenom den här perioden.

Klimakteriesymptom

Alla kvinnor kommer i klimakteriet men vi drabbas olika hårt av besvären. Det är också olika symptom som vi kan uppleva är värst. Hjälper inte koständringar, träning, kosttillskott, avslappningsövningar mm, eller kanske rättare sagt när inget längre hjälper så finns det hjälp att få genom hormontillskott. Och då helst bioidentiska hormoner.

Vinn boken Perimenopower!

Nu har du chansen att vinna ett eget exemplar av Katarinas fina bok Perimenopower jag tävlar ut fyra stycken böcker totalt, två på facebook och två på Instagram. För att vara med och tävla se mina konton för Träning 40+ @motionera på facebook och traning40 på Instagram. Sista dagen att tävla är den 20/4. Lycka till!

Köp boken med rabatt

Vill du ha boken redan nu kan du köpa den på t.ex. Adlibris där du just nu får 10% i rabatt med min kod: SW10 i kassan när du köper Perimenopower på Adlibris. Du betalar  205 kronor för boken. (Boken finns också som ljudbok och E-bok)

OBS! det är sista dagen idag, söndag 14 april, som rabatten gäller så beställ boken idag om du vill använda rabattkoden. Använd kod: SW15 för 15% på övriga varor hos Adlibris bara idag, klicka på annonsen.

Läs mer om klimakteriet i mina inlägg

Jag har skrivit om mina egna upplevelser av klimakteriet, från de första symptomen via vallningar och ångest till resultatet av att använda bioidentiska hormoner. Som jag nu använt i snart ett år. Du kan läsa mer i mina tidigare inlägg nedan. Jag har fått många reaktioner på mina inlägg och väldigt många känner igen sig i mina beskrivningar. Det är härligt att vi pratar om klimakteriet tycker jag. Det jag tycker är tragiskt är att många kvinnor inte vet vad som händer med dem när klimakteriesymptomen kommer och tror att de kanske är allvarligt sjuka. Trist är också sjukvårdens okunskap om klimakteriet i många fall.

Alla kvinnor kommer i klimakteriet

Klimakteriet diskuteras numera ganska öppet och flera offentliga personer har berättat om sina upplevelser. Det är verkligen toppen tycker jag, vi behöver prata om klimakteriet och dela med oss av våra erfarenheter. Jag visste väldigt lite om klimakteriet och jag tror att det är ganska normalt egentligen… varför ska man bry sig om något man inte märker av… utifall att man kanske drabbas. Det här är det första utav flera inlägg som handlar om klimakteriet. Läs mer…

bioidentiska hormoner

Bioidentiska hormoner – läs mer om klimakteriet

I mitten av augusti besöker jag Hilde Löfqvist på Cevita Care (Gynstockholm S:t Göran). Jag har sett Hilde på bild och hört henne prata i Klimakteriepodden, men aldrig träffat henne. Hon är precis så trevlig och kunnig som jag föreställt mig och jag känner mig mycket väl omhändertagen. Jag beskriver mina klimakteriesymptom med vallningar, ångest och oroskänslor mm. för Hilde som bekräftar att det är vanliga symptom och att jag inte ska behöva må så. Jag lämnar Hilde med ett recept på bioidentiska hormoner. Läs mer….

Klimakteriet – jag mår bra med bioidentiska hormoner!

När märker man resultat av östrogen och progesteron? Nu ska det bli spännande att se om bioidentiska hormoner ger något resultat på mina klimakteriebesvär. Varje morgon när jag vaknar får jag en vallning, ibland knappt märkbar, ibland blir jag genomsvettig. Men alltid en vallning. Ska bli väldigt spännande att se om de försvinner nu. Jag vet att många beskrivit det som ”att dra upp rullgardinen” när man börjat äta hormoner. Följ mig genom min 20 veckors ”dagbok” där jag beskriver effekterna av hormonerna. Läs mer….

Write A Comment

Close