Igår gjorde jag premiär som modell och rockade catwalken. Det var spännande, roligt och lite nervöst. Hur gick det här till? Jo, min fina kompis Maria har yrkesmässigt sadlat om helt och öppnat en butik med kläder och lite inredning mm. Superfint urval och coolt av Maria att våga satsa som egenföretagare tycker jag, det var alltså Marias kläder som jag visade på catwalken igår.

Catwalk och Minithriatlon på Noradagarna

Nora ligger ca 4 mil utanför Örebro och Noradagarna är ett årligt event som pågår under fyra dagar i början av juli. Där erbjuds allt från antikmässa, loppis, veteranfordon, aktiviteter för barn och modevisning bl.a. En annan publik- och deltagarsuccé under dagarna är Utmaningen – ett minithriatlon där deltagarna simmar 150 meter i Norasjön, cyklar 8 km och därefter springer 2 km. Både elit och motionärer deltar.

catwalk

Modevisning

För mig och Carina, som också var modell, stod alltså modevisning och catwalk på schemat denna soliga men blåsiga lördag. Vi träffades tillsammans med övriga modeller i en lånad lägenhet för att klä oss, fixa hår och make up och gå igenom musik och upplägg inför visningen. Vi var ett tiotal modeller i olika storlekar och åldrar som representerade olika lokala handlare.

catwalk

Bästa 40+ tjejerna!

Anneli, som tidigare jobbat som frisör, fanns på plats och hjälpte oss att bli fina i håret. Anneli, Carina och jag känner varandra sen många år och vi är dessutom gruppträningsinstruktörer i samma förening. Den här dagen var det bara vår Zumbaledare Marie som saknades, men hon är säkert med nästa år. Vi är ju alla vana vid att fronta som ledare på våra pass men Carina har också lite vana av att visa upp sig på scen eftersom hon tävlade i Bodyfitness för några veckor sedan. Grymt!

catwalk

Röda mattan

Jag var först ut på röda mattan i mina superhöga silversandaletter. Det var ganska mycket publik som kommit för att titta på modevisningen vilken såklart var jätteroligt. Här har jag på mig multifärgade haremsbyxor med bred resårmudd i bensluten och resår och knyt i midjan, och ett grönt silkeslinne. Båda plaggen är från Chica London och i one size, vilket jag aldrig brukar kunna ha eftersom jag är så liten. Men de här plaggen satt bra. Den vita blusen med fina gröna knappar, knyt i midjan och guldspetsar är från svenska Love Forever. Alla kläder vi visar kommer från SillyMilly i Nora (men finns också att köpa i andra butiker i landet).

catwalk

catwalk

Här kommer Carina och hon har på sig en leopardmönstrad halterneck klänning från danska Lise Sandahl. Cowboyhatt från Svenska Love Forever och den coola väskan med fransar i äkta getskinn.

catwalk

catwalk

Kolla in filmen när jag trampar snett i mina high heels och vinglar till. Håller mig på fötterna i alla fall tack och lov.

Här har jag på mig en blommig kort jacka i bombermodell från danska Sister Point, vit blus med paljetter från norska Line of Oslo. Jeans i boyfriendmodell från Italienska Maryley med bälte från danska Bältescompagniet.

catwalk

catwalk

Carinas äger i coola vita haremsbyxor med smala ben och muddar, dragsko i midjan. Lyxig vit tunika med pärlbroderier i guld och döskallar. Allt från svenska Lo-ika. Stickad tröja i guld från svenska Love Forever.

catwalk

Så roligt att vara modell…

Det här var riktigt roligt och jag hoppas att jag får en möjlighet att gå på catwalken igen. Då ska jag öva lite mer på gången och poserna 😉 Men nu är debuten gjord! Det som också var roligt var att få tillfälle att prova kläder som är utanför min privata ”komfortzon” jag provade minst tio olika outfits innan Maria valde det jag har på mig ovan.

Save

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close