Du gör dem enkelt själv

Så här fixar du enkelt torkade apelsinskivor själv. De är dekorativa att ha i en burk och kan användas både som dekoration och i t.ex. drinkar och glögg som jag gjort här. Jag torkade apelsin, citron och lime.

Har du testat årets Glögg?

Den är riktigt god tycker jag och har smak av apelsiner från Valencia. Jag förstärkte smakerna med torkad apelsin, lime och en kanelstång i glaset innan jag hällde över den varma glöggen. Snyggt och gott.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 100 grader varmluft
  • Tvätta citrusfrukterna noga i varmt vatten och torka av dem.
  • Skiva dem tunt ca 2 mm. Häll bort fruktsaft.
  • Lägg dem på dubbelt hushållspapper, och dubbelt ovanpå och pressa försiktigt ut vätska.
  • Sprid ut dem med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
  • Sätt in i mitten av ugnen och torka i ca 2 timmar. Öppna ugnen då och då för att släppa ut fukt.
  • Låt plåten stå kvar i ugnen över natten.
  • Ta försiktigt loss skivorna från bakplåtspappret.
  • Förvara i lufttät burk.

Skriv en kommentar

Close