Har du testat kombucha?

Kombucha är en fermenterad dryck full av nyttiga bakterier som är bra för din hälsa och bl.a. skapar balans i mag- och tarmsystemet eftersom den innehåller rikligt med mjölksyrabakterier. Basen är grönt thé som tillsatts sötning i någon form och jäst i form av den särskilda kombucha svampen/bakteriekulturen. I princip all sötning jäser bort…

Kombucha förbättrar ämnesomsättningen?

Kombucha innehåller välgörande enzymer och probiotika som är bra för matsmältningen och tarmarna. Det är högaktuellt med goda bakterier i tarmen och diskuteras flitigt i många medier just nu. Forskning pekar på att kombucha eventuellt även kan förbättra ämnesomsättningen och begränsa fettinlagringen och hjälpa dig att gå ner i vikt genom att fungera på samma sätt som äppelcidervinäger.

kombucha
kombucha kollagen

Bidrar till kollagenbildning!

Kombucha hjälper också till med att boosta ditt immunförsvar och ge dig mer energi genom ett naturligt innehåll av B vitamin, C vitamin, järn, antioxidanter och probiotika. Men det bästa av allt är kanske att kombucha är fullt av glukosaminer som ökar produktionen av hyaluronsyra som bidrar till bevarande av kollagen! Och kollagen gillar vi eftersom det är toppen för våra leder och minskar uppkomsten av rynkor och ålderstecken på huden. Läs mer om kollagen i inlägget Kollagen varje dag för leder, hud och hår

Kombucha från Pureness i 4 smaker

Pureness kombucha innehåller 100 % naturliga och rena råvaror som garanterar en hög kvalitet på varje flaska kombucha. Finns i fyra goda smaker. Vilken blir din favorit?

  • Cola
  • Hallon
  • Ingefära & Citron
  • Persika (Ny)

20% rabatt med kod: traning40

Du har alltid 20% rabatt på kombucha och alla övriga produkter hos Pureness. Du kan köpa enstaka flaskor eller ett ”flak” med 12 st flaskor. Ange kod: traning40 i kassan så får du 20% rabatt.

Vad smakar kombucha?

Första gången jag smakade kombucha blev jag väldigt förvånade eftersom jag trodde att den skulle vara söt och påminna om läsk. Men det är den alltså inte, det socker som tillsätts vid tillverkningen försvinner vid jäsningen precis som med vin. Jag tycker mer att det påminner om alkoholfritt bubbelvin. 1 dl kombucha innehåller ca 23 kcal, väldigt lite alltså.

kombucha kollagen

När ska man dricka kombucha?

När du vill men jag tycker som sagt att det är ett utmärkt alternativ till vin. Ett av de allra bästa alkoholfria alternativen faktiskt. Pureness kombucha som jag har testat är goda, de är inte alls söta och påminner mer om mousserande vin än läsk. Perfekt istället för ett glas cava ibland alltså. Se till att kombuchan är ordentligt kall, och servera i fina glas. Testa ny smaken persika som har en liten ton av honung. Cola smaken är pefekt som alternativ till läsk, ett mycket bättre alternativ

kombucha kollagen

Gör egen kombucha

Vill du så kan du göra egen kombucha. Jag har testat och använde ett smidigt hembryggningskit. Det var kul och blev gott men var lite för pyssligt för mig i längden…. Läs inlägget med beskrivning av hur du gör här.

Write A Comment

Close