kosttillskott klimakteriet

Rekommenderade kosttillskott för kvinnor från 40-60 år

Vilka vitaminer och mineraler är extra viktiga? Det här är de kosttillskott jag själv använder dagligen och i samarbete med Pureness har jag har tagit fram två färdiga boxar med vitaminer och mineraler särskilt för dig som är kvinna 40+ . Med rekomenderad dosering och allt, en box räcker i 60 dagar för en person. Du kan köpa hela boxar eller enstaka produkter.

  • Standardboxen är basen och den rekommenderar jag alla vuxna att använda (både kvinnor och män).
  • Klimakterieboxen innehåller komplement till Standardboxen och är särskilt framtagen för kvinnor i klimakteriet.

Du får 20 % rabatt på kosttillskott med kod: traning40

Du får 20 % rabatt hos Pureness på mina boxar och på hela deras övriga sortiment med Koden:  traning40  OBS! – Du måste ange koden i kassan för att rabatten ska dras av. Hos Pureness hittar du bara kosttillskott av högsta kvalité.

kosttillskott klimkteriet

Träning 40+ Standardbox

De kosttillskott som jag rekommenderar alla vuxna (både kvinnor och män) att använda dagligen är D-vitamin och Omega 3. Helt enkelt av den anledningen att vi har svårt att få i oss tillräckliga mängder via kosten och solen (D-vitamin). En box räcker i 60 dagar för en person. När du beställer en box så riskerar du inte att någon burk tar slut före en annan. Läs mer om de vitaminer/mineraler som ingår längst ner på sidan.

Standardboxen innehåller:

  • 1 burk Premium D vitamin 60 kapslar 129 kr. (1 kapsel/dag)
  • 1 burk Krill Omega 3 60 kapslar 219 kr. (1 kapsel/dag)

Ditt pris för Standard boxen med 20% rabatt: 278 kr Obs! ange kod: traning40 i kassan (Pris ord: 348 kr)

Högkvalitativt D-vitamin 100ug/4000 IE innehåller även naturligt A-vitamin 129 kr (103 kr)
Lukt och smakfri Omega 3 från krill, etiskt producerad och i ren form 318,6 mg/kapsel 219 kr (175 kr)
kosttillskott klimakteriet

Träning 40+ Klimakteriebox

Som komplement till Standardboxen rekomenderar jag Klimakterieboxen för dig kvinna från 40 år och som känner av klimakteriesymptom i någon form. Den innehåller B-vitamin, Magnesium, Zink och Kollagen av hög kvalité för leder hud och hår mår som de allra flesta bra av. Redan i förklimakteriet börjar många känna av symptom och då är kosttillskott, kostvanor och träning det första man kan åtgärda själv.

Även för dig mitt i klimakteriet och för dig som passerat menopaus är just dessa kosttillskott viktiga. Jag använder dem själv varje dag och tycker att jag mår bättre. En box räcker i 60 dagar för en person. (11,15 kr/dag) när du beställer en box så riskerar du inte att någon vitamin tar slut före en annan. Läs mer om de vitaminer/mineraler som ingår längst ner på sidan.

Klimakterieboxen innehåller

  • 1 burk Premium Complex B-vitamin 60 kapslar 269 kr. (1 kapsel/dag)
  • 1 burk Trippel Magnesium 120 kapslar 219 kr. (2 kapslar/dag)
  • 1 burk Trippel Zink 60 kapslar 129 kr. (1 kapsel/dag)
  • 1 burk Kollagen 120 kapslar 219 kr. (2 kapslar/dag)

Ditt pris för Klimakterieboxen med 20% rabatt : 669 kr Obs! ange kod: traning 40 i kassan (Pris ord: 836 kr)

3 former av zink 30 mg av högsta kvalitet, innehåller även C-vitamin 129 kr (103 kr)
3 former av kvalitetsmagnesium, extra snäll mot magen 90mg/kapsel 219 kr (175 kr)
Stark och unik kombination av olika former av aktiva B -vitaminer 269 kr (215 kr)
Kollagen 300 mg/kapsel, innehåller C-vitamin, zink och biotin 219 kr (175 kr)
kosttillskott klimakteriet

D-vitamin

D-vitamin behövs för att ta upp kalcium och bygga ett starkt skelett och för immunförsvaret. Jag började äta större mängder D- vitamin på våren för några år sedan eftersom jag varit så fruktansvärt trött ett tag. Numera tar jag extra tillskott året runt. D-vitamin får vi främst från solen, det är svårt att få i sig de mängder som behövs enbart via kosten, och det är bara under juni-augusti som solen är tillräckligt stark för att vi ska kunna producera D-vitamin. Om nu solen visar sig…. Visste du att D-vitamin egentligen är ett hormon och att D-vitamin är det flest människor i Sverige har brist på.

Omega 3

Omega 3 är ett livsnödvändigt fleromättat fett som kroppen inte kan bilda själv. Vi behöver därför få i oss det via maten eller från kosttillskott. Omega 3 behövs bland annat för att kroppen ska kunna bygga och reparera celler, och påverkar också regleringen av blodtrycket, hur njurarna fungerar och vårt immunförsvar. Omega 3 dämpar inflammation i kroppen, minskar blodets levringsförmåga och därmed risken för blodpropp. Omega 3 bidrar också till att behålla normala kolesterolnivåer i blodet och till att minska risken för sjukdomar i hjärta och kärl. Krillolja är en av de bästa källorna.

Kollagen

Kollagen är ett protein och utgör minst 25% av allt protein vi har i kroppen och hela 70% av vår hud består av kollagen. Kollagen behövs för bindväven, benvävnad och brosk och är viktig för uppbyggnaden av hud, hår och naglar. När vi är unga har vi gott om kollagen men från cirka trettio års ålder börjar det brytas ner i kroppen och huden blir slappare och rynkigare.

Jag använder kollagen dagligen sedan många år tillbaka och jag upplever absolut att jag är rörligare och har mindre ont i mina leder när jag äter kollagen. Det underlättar och motiverar mig både i vardagen och i min träning. En annan effekt kollagen har är den på hud, hår och naglar. Min hud är inte lika torr längre och både hud och hår har bättre kvalitet än innan jag började med kollagenet. Naglarna är starkare och håret blankare. En riktig favoritprodukt jag inte vill vara utan.

kosttillskott klimakteriet

B vitamin

B- vitamin Complex innehållar alla B- vitaminerna, de är åtta stycken, och bidrar bl.a. till att minska trötthet och utmattning. B vitamin kan vara ett första steg i att behandla klimakteriebesvär innan hormontillskott är aktuellt eftersom flera av B-vitaminerna är viktiga för produktionen av progesteron och östrogen. Det gäller särskilt B-12 men även alla andra B-vitaminer. B-vitaminerna är viktiga för massor av processer i kroppen bl.a. ämnesomsättningen och med åldern blir vi lite sämre på att ta upp vitaminer och näringsämnen generellt därför kan tillskott vara bra. Är du vegan eller sällan äter kött är du i särskilt stort behov av tillskott av B-complex/B 12.

Zink

Zink är ett livsnödvändigt mineral och ingår i en mängd processer i kroppen. Zink är viktigt för sårläkning, stärka bindväven, brosk och ben, fungera som virusdödare, bidra till en frisk hud, Insulinproduktion, balansera kopparnivåer och östrogennivåer, producera progesteron och testosteron, och förhindra upptag av tungmetaller. Om du får i dig för lite zink syns det ofta på hudens och hårets kvalitet med problem som akne, hudsprickor, bölder, rosacea, eksem och psoriasis. Andra tecken är återkommande förkylningar och infektioner, ihållande träningsvärk, att magen krånglar och du har sämre smaksinne och aptit.

Magnesium

Magnesium kan du med fördel ta på kvällen eftersom det aktiverar kroppens parasympatiska nervsystem, vilket innebär att det gör oss trötta och sömnen har många problem med i klimakteriet. Magnesium stödjer också nervsystemet och gör nytta om du lider av stress och spänningar, vilka precis som sömnproblem, indirekt kan påverka östrogenbalansen negativt. Om du tränar är magnesium guld, det hjälper dig med återhämtningen. Jag använder även magnesium mot mina ”restless legs” vilket fungerar väldigt bra. Visste du att magnesiumbrist är den näst vanligaste näringsbristen i västvärlden, efter vitamin D.

kosttillskott klimkteriet

Pureness står för kvalitet och inga onödiga tillsatser

Pureness lanserades i Sverige 2020, men produkterna har utvecklats och sålts i Finland i över tio år, där det är ett välkänt varumärke som finns i var och varannan hälsokost och livsmedelsbutik, med det finska namnet Puhdistamo. Kvalitet är Pureness viktigaste mantra och alla produkter är kraftfullast möjliga och renast möjliga. Pureness väljer leverantörer med omsorg och försäkrar sig om högsta kvalitet på alla råvaror genom laboratorietest. Alltid, för alla produkter.

Pureness kvalitetsgaranti

På Pureness produktsidor ser du vilka ingredienser som använts och hur de testats. Genom att klicka på analysresultaten ser du dessutom den labbrapport som resultaten baseras på. Du ska kunna lita på att Pureness har det allra bästa du kan hitta för din kropp. Produkterna innehåller de renaste näringsämnena från de allra bästa producenterna. Och det som växer i norden skördas i de finländska vildmarkerna!

Write A Comment

Close