Idag var hela familjen på SPA utflykt till Loka Brunn i Bergslagen. På Loka är det alltid mysigt och avkopplande med flera olika bassänger, alla varma, och med eller utan massagesstrålar. En större bubbelpool finns också utomhus, det är lite kallt att springa den korta vägen dit men väl värt det när man sjunker ner i det varma vattnet och tittar ut över sjön, eller isen, som det var idag. Här finns såklart även bastu, en med ånga och en utan.

Loka Brunn

Kristallkronor i taket

Levande ljus finns här och var och i taket hänger kristallkronor, vilket bidrar starkt till den mysiga och lite lyxiga känslan. Det finns en shop där du kan handla hudvårdsprodukter och smink från bla. Matrix, Kerstin Florian, Bare Minerals och OPI, och du kan såklart också boka massage eller behandlingar av olika slag. Här ser du ett av de två rummen med bassänger.

Spa

spa loka brunn

Vad ingår?

I Entrén ingår lån av handdukar och en morgonrock, Loka bjuder på frukt, vatten och grönt thé, och du kan handla mer frukt, sallad, mackor, kaffe, glass, och öl eller vin om du vill. Ganska dyrt men man blir hungrig av att bada. Extra plus också för att det i duschen finns schampo och balsam från Matrix och duschtvål från Kerstin Florian, och att det i omklädningsrummet finns tillbringare med vatten. Nu är vi nöjda, glada och ganska relaxade. Vatten och värme har verkligen en lugnande och avslappnande effekt.

kerstin florian

loka brunn

Varför SPA?

Ett spa besök ger oss känslan av att vara omvårdade, en känsla som ofta sitter i även långt efter själva besöket. Forskning har visat att känslan av att vara ompysslade får oss att bättre kunna hantera stress. Genom att ta dig tiden att ta hand om din kropp och din själ förbättrar du också din självbild. Du lär känna dig själv och ser på dig själv på ett positivare sätt.

En studie av fler än 3000 japanska statsanställda visade att regelbundna spa besök hade ett samband med bättre fysisk och psykisk hälsa, däribland bättre sömn och färre sjukdagar. En liknande amerikansk studie visade att också att spa besök minskade både antalet sjukdagar och vårdbesök.

Källa: Sparesorts

dag spa

Write A Comment

Close