Jag har testat ett antal olika märken av torrschampo som klassikern Batiste, Lernberger Stafsing och Living proof – Jennifer Anistons märke och ett antal andra produkter från olika märken som ger håret volym och gör att det ser tjockare ut. Jag använder torrschampo i första hand för att få mer volym på håret men innan de färgade varianterna kom var ett problem för mig som är mörkhårig att resultatet mest såg dammigt och gråhårigt ut. Batiste var det första torrschampo jag testade, det finns i en mängd olika dofter, färger och egenskaper, jag testade Tropical som är en tropisk variant med somrig doft.

torrschampo

Så får du volym och döljer utväxten

När de färgade varianterna kom var det ett lyft för oss mörkhåriga. Men de flesta torrschampon ger fortfarande en dammig och matt look som jag inte riktigt gillar, jag är ute efter volym men vill behålla glansen i mitt hår. Däremot är de färgade torrschampoona helt suveräna för att täcka utväxten! Bara spraya i benan så har du trollat bort utväxten och dessutom ser håret mycket tjockare ut. Jag har typ åtta virvlar åt alla möjliga håll på huvudet som gör att hårbotten lyser igenom om inte håret är precis nytvättat. Färgat torrschampo funkar även bra för att täcka mina virvlar på bakhuvudet.

Torrschampo för brunetter

Jag använder Batiste Dark brown eller Lernberger Stafsing Black, men den är just svart och kan bli lite för mörk om man tar för mycket, tyvärr är märkets bruna färg för ljus för mig och blir inte alls bra. På bilden har jag använt Batiste.

torrschampo volym

Living proof torrschampo istället för hårtvätt

Torrschampo ska ju egentligen användas för att fräscha upp håret mellan hårtvättarna och inte som en stylingprodukt. Nu när jag har svårt att tvätta håret efter min axeloperation provade jag Living proofs torrschampo på ett ganska flottigt och ofräscht hår med suveränt resultat. Det oljiga försvann och håret kändes förvånansvärt fräscht, vilket dessutom höll i sig i några dagar! Och trots att det inte är en färgad variant tyckte jag inte resultatet blev ”dammigt”. Toppen helt enkelt, jag är glatt överraskad och nöjd. By the way…så har jag även testat märkets schampo och balsam tidigare, köpte reseförpackningar och tog med på en träningsresa i Turkiet, och även de var mycket bra.

torrschampo

Toppik

En annan produkt jag testat är Toppik som är ett färgat puder/pulver som ska göra så att håret ser tjockare ut. Funkar också ganska bra men är mycket krångligare att applicera med sin pumpflaska än en spray. Man har ju inte hur mycket tid som helst på morgonen.

Dust it och Powder puff

Även Dust it från Osis och Powder puff från Kevin Murphy är bra produkter för att skapa volym. De består av ett koncentrerat stylingpuder, dock ej färgat, som man ströar i hårbotten. Det är mycket lätt att överdosera med ett tungt och flottigt resultat som följd istället för fin volym, ett tips är att hålla för några av hålen när du applicerar produkten. Det här är bra produkter men de är ganska svåra att tvätta ur håret, krävs mycket schampo och två tvättar, jag tycker inte heller att resultatet är så bra dag två.

torrschampo

Unite ger bästa volymen

Jag har hittat en annan produkt som ger volym utan att göra håret grått och matt. Texturiza spray från Unite är en superbra produkt som jag köper hos min frisör. Den ger precis den effekt jag vill. Jag tvättar håret och har i någon produkt för utredning och volym, typ 10 i 1 produkten Uniq one från Revlon, sen fönar jag håret eller låter det självtorka. Vill jag så plattar eller lockar jag därefter håret innan jag som avslutning tar i Texturiza spray i hårbotten. Texturiza spray är en hårspray som ger textur och stadga, funkar som ett torrschampo fast bättre och är transparent på håret. Det här är min favvo just nu.

Write A Comment

Close