händer

Bästa tvålen och tips på inpackning för händerna

Ingen har väl missat att vi ska vara extra noga med handhygienen nu i Coronatider. Vi tvättar och spritar som aldrig förr. Det är bra såklart men vi är många som också blir väldigt torra om händerna. Ett tips är att använda milda men effektiva tvålar som gör rent utan att torka ut huden för mycket, och som gärna luktar gott och har en snygg förpackning.

händer

Ekologiska Sugar soaps

Jag gillar sockertvålarna från Dr. Bronner’s som är ekologiska och gjorda på bl.a. rörsocker och olika oljor. Kokosnöts-, oliv- och hampaolja, och doften kommer från eteriska oljor. Finns som flytande tvål i pumpflaska och som fast tvål. Jag tycker att designen är riktigt, riktigt cool med en snygg retrokänsla, och tvålarna är helt fantastiska. De har ett lågt PH värde och gör rent utan att torka ut för mycket.

händer

Pepparmint och Citron

Mina favoriter är Pepparmint och Citrongräs/lime, de luktar verkligen citron och mint när man använder dem. Den flytande tvålen kostar 139 kronor hos Bodystore för en ganska stor pumpflaska på 355 ml. Och den fasta tvålen, som är lite fetare, kostar 61 kronor.

händer

Naturliga och ekologiska produkter

Jag handlar mycket produkter hos min samarbetspartner Bodystore. Då vet jag att de redan kollat upp både leverantör och produkter och att det de erbjuder är naturliga och ekologiska produkter som är bra för dig och mig, och skonsamma mot vår miljö. Det är toppen även om jag helt ärligt valde de här tvålarna mest pga den snygga designen, doften och att de är snälla mot händerna.

Dr. Bronner’s är ett familjeföretag som tillverkat tvålar i generationer. De arbetar för social rättvisa och miljömässig hållbarhet, och produkterna är ekologiska, veganska och fairtrademärkta. Tvålen är biologiskt nedbrytbar och förpackad i 100% återvunnet papper som kan återvinnas igen. Känns ju ändå bra.

Inpackning för torra händer

Något som funkat för mig är att använda en fet kräm som ”inpackning” på händerna över natten. Och att använda en bra handkräm på dagarna såklart. Jag har flera olika men har inte hittat någon riktig superfavorit än. Problemet är ju också att den försvinner varje gång jag tvättar händerna.

Skin food från Weleda

Skin food är en toppenprodukt för torrisar. Jag använder den alltså på händerna över natten. Den är väldigt fet och kladdig, och det tar ett bra tag för den att gå in i huden så inget jag kör med på dagen. Jag smörjer in ett rejält lager och torkar sen av handflatorna med en liten handduk (tar lite på armbågarna också) innan jag går och lägger mig för att vakna med mjuka fina händer. Skin food luktar inte supergott direkt tycker jag, till skillnad mot Dr Bronner´s tvålar….. men den är som sagt grymt effektiv. Och priset är rena drömmen, 95 kronor för en tub.

Victoria Beckhams favorit?

Skin Food är en multikräm som vårdar torr och narig hud och har vunnit flera priser. Läste någonstans att den är Victoria Beckhams favorit och att hon använder den på hela kroppen…. Det kanske stämmer…. Vem vet. Kladdigt i så fall. Krämen innehåller växtextrakt från styvmorsviol, kamomill och ringblomma och kan användas över hela kroppen, men passar speciellt bra på torra händer, fötter och armbågar.

Arganolja med vanilj

En produkt som du kan använda på händerna och som däremot doftar väldigt gott och väldigt mycket vanilj är Loelles Arganolja. En favorit sedan några år tillbaka. Jag använder den på händer, armbågar och ibland på hårtopparna. Samma sak här, smörjer in på kvällen innan jag går och lägger mig. Läs mer om Arganoljan med vanilj i det här inlägget.

Vilket är ditt bästa tips?

Hur tar du hand om dina händer? Och vilket är ditt bästa tips för mjuka fina händer? Vilken handkräm ska jag köpa? Och vilka är dina favoritprodukter? Dela gärna med dig av dina favoritprodukter och tips i kommentarerna <3

Write A Comment

Close