Ögonfransprimer är det verkligen någonting man behöver? Jag var tveksam när jag testade en primer för ögonfransarna från det amerikanska varumärket Manna Kadar Cosmetics som både ska vårda dina fransar och göra dem fylligare och längre. Mina ögonfransar är ganska långa men inte längre så täta och jag har funderat på ögonfransförlängning för att göra dem fylligare, men tycker det är för dyrt och tidskrävande att hålla på med i längden, så jag har avstått även om en del resultat jag sett är supersnygga. Jag har provat diverse olika mascaror men tycker inte att effekten skiljer sig åt särskilt mycket mellan de olika märkena.

ögonfransprimer

Wow liksom….

Jag prenumererar på Glossy box, ett utskick med olika produkter som kommer en gång i månaden, och i den fanns för en tid sedan en ögonfransprimer. Den blev liggande men nu har jag testat den och är supernöjd. Wow, vilken skillnad! Jag har t.o.m fått komplimanger för mina fina ögonfransar.

ögonfransprimer

Så här gör jag:

Jag böjer fransarna med franstång, applicerade ganska mycket primer, och målar sen ett lager med svart mascara från Clinique. Brynpennan är i färgen Ebony och kommer från Anastasia.

ögonfransprimer

Primern är vit och fransarna blir vita innan primern torkat och blir genomskinlig så den syns inte när du lagt på mascaran. Varför inte bara måla tre lager mascara? För att det inte blir lika snyggt helt enkelt. Jag tycker primern ger fransarna mer volym utan att de klumpar sig, och jag behöver bara måla ett lager mascara ovanpå primern.

ögonfransprimer
Primern är vit innan den torkar

Ögonfransprimer som vårdar

Primern är dessutom vårdande för fransarna och jag tycker faktiskt att mina fransar blivit lite finare sen jag började använda den. Enligt tillverkaren kan man även använda primern ensam på natten och den ska då fungera som ett vårdande och återfuktande balsam. Jag har inte provat att ha primern på natten men det kanske funkar. Tillverkaren tipsar också om att använda primern som ögonbrynsgel för att hålla brynen på plats. Har inte testat det heller men ska göra det.

ögonfransprimer
Osminkad och utan primer
ögonfransprimer
Med primer och mascara

Innehåll

Ögonfransprimern innehåller Bivax, carnauba vax och olivolja bl.a. Hela innehållsförteckningen finns på företagets hemsida. Den bygger upp fransarna med ett extra osynligt lager som gör dem både fylligare och längre, gör så att mascaran inte flagnar, och vårdar och återfuktar fransarna.

Köpa

Ögonfransprimern och märket Manna verkar tyvärr inte finnas att köpa i Sverige. Men Primern går att köpa från företagets hemsida och kostar 24 dollar. Jag har inte testat att beställa men när min provprodukt är slut kommer jag att köpa en ny, för det här är en superprodukt jag verkligen gillar. Länk till info och köp.

ögonfransprimer

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close