Ta hand om din hud

Just nu brukar huden vara lite extra trist och torr och det är dags att ta hand om sig själv lite extra för att få till lite mera glow och lyster. Nu sätter vi igång med att peela och återfukta. Ett märke som jag använt länge och verkligen gillar är Maria Åkerberg och på bilden ser du några av mina favoritprodukter.

Maria Åkerberg

Inga mineraloljor eller siliconer

Maria Åkerberg eller MÅ som det förkortas är ett svenskt märke och alla produkter är helt fria från mineraloljor, siliconer och andra konstgjorda ämnen som kan vara mindre bra för huden och miljön. Du hittar stora delar av MÅs sortiment på Bodystore.

Jag har använt MÅs produkter i 20 år….

Jag har använt MÅ sedan början på 2000-talet då märket hette Dermanord och hade ett litet utbud av hudvård. 2010 gjordes namnbytet till Maria Åkerberg och märket har numera ett enormt utbud av både hudvård och smink.

Maria Åkerberg

Mina favoritprodukter

Några av mina storfavoriter för ansiktsvård är serien More som är anpassad för mogen hud. Jag använder ansiktsoljan och serumet nästan varenda kväll och dagkrämen i princip varje dag den funkar superbra under makeup. Serumet är en ny favorit med tunn konsistens som går in i huden omedelbart och återfuktar på djupet. Ansiktsrengöring med olivolja som bas är mild och skonsam passar bäst när man inte använt så mycket makeup.

Face Lotion more

Face Lotion More är en återfuktande lotion för mogen hud (cirka 40+). Extrakt från Rödklöver och eteriska oljor av Ros, Patschuli och Bergamott återger huden dess elasticitet och spänst. I Rödklöver finns isoflavoner, som återger åldrande hud dess elasticitet och spänst samt normaliserar fuktbalansen. Studier har visat att när rödklöverextrakt används på huden stimuleras cellförnyelsen. Huden blir friskare och slätare

Maria Åkerberg

Royal Facial Oil More

Royal Facial Oil More, med eterisk olja av rosenblad, är en utslätande och fuktbevarande ansiktsolja för mogen och känslig hud. Den ökar cellernas syreupptagning, elasticitet och motståndskraft, stimulerar produktionen av kollagen och motverkar UV-skador. Oljan hjälper huden hantera årstidsväxlingar och anpassa sig till skiftningar i luftfuktighet.

Maria Åkerberg

Serum More

Serum More är ett utslätande och uppstramande serum för mogen hud. Det innehåller skyddande Mjölksyrabakterier och ett högt innehåll av ingredienser från Betor, Äpplen och Druvor som verkar återfuktande.

Ett exklusivt extrakt av det Persiska Silkesträdets bark ger detta serum dess fantastiskt lyftande och utslätande egenskaper.

Bakuchiol (Retinol) från växten Babchi (Psoralea Corylifolia) stimulerar hudens kollagenproduktion och hjälper att minska synliga ålderstecken. Det ökar också fukthalten i huden och verkar utjämnande, vilket hjälper att göra fina linjer mindre markerade.

Lip Care Vanilla

Ett naturligt cerat för torra läppar som inte torkar ut ännu mer. Lip Care har smak av vanilj och är ett knubbigt härligt stift. Lip Care gör att läpparna behåller fukthalten, vilket bidrar till att minska fina linjer runt munnen. Det är mycket vårdande och drygt, och sitter kvar länge på läpparna, vilket gör det effektivt på torra och spruckna läppar.

Mineralolja och paraffin is no good

Du som följer mig vet sedan tidigare att jag i största möjliga mån försöker undvika mineralolja, paraffin och parabener mm i mina hudvårdsprodukter och även i smink. De ämnena tillför ingenting till huden utan kan istället täppa till porerna. Läs på innehållsförteckningen och undvik särskilt ingredienser som Petrolatum, Paraffin och Parafinum liquidum.

Maria Åkerberg

Paraffin anses inte vara bra för hyn

Inom naturliga sminkbranschen betraktas paraffin som rent skadligt därför att det, i motsats till äkta vaxer och oljor, täpper till porerna och därmed stör hudens funktioner. Kan bl.a. ge kosmetikaakne (millier) pyttesmå ”vita pormaskar” i ansiktet. använder bara vegetabiliska oljor istället för mineraloljor som vaselin, paraffin och petroleum, som finns i de flesta hudvårdsprodukter.

Write A Comment

Close