Ekologisk hudvård

Det är skönt att ta hand om huden i ansiktet lite extra så här efter sommarens sol och salta bad. En ansiktsmask som följs upp med en kur kan göra underverk och ge huden ny lyster. Mádara är ett nytt märke med ekologisk hudvård som du hittar på bl.a. Bodystore.

madara

Masker och ampuller

Jag har testat Mádaras masker och ampuller som finns i en liten box som innehåller 4 st masker och 2 ampuller för den som precis som jag är nyfiken och vill testa. Skönt att kunna köpa flera mindre produkter. Provpaketet kostar bara 255 kr .

Svart mask med kol och lera

Här testar jag SMART en svart ansiktsmask med kol och lera. Masken var väldigt lätt att stryka på, jag använde fingrarna men vill du ha en lite lyxig hemmaspa känsla, och precisare applicering,  så använder du en pensel istället. Masken fick sitta på i 10 minuter innan jag sköljde bort den och applicerad rejält med Amino fill serum på hela ansiktet. Min hud blev mjuk och fin och rejält återfuktad efteråt.

madara

madara

Lyxig ansiktsbehandling hemma – Gör så här

Börja med att tvätta ansiktet med en mild produkt. Gör sen en peeling för att få bort gammal hud och för att mask och serum ska kunna verka optimalt. Applicera masken PEEL som finns i boxen och låt den verka i ca 10 minuter.

Applicera valfri ansiktsmask

Efter storrengöring är det dags att applicera valfri mask, eller en kombo av två stycken. Använd gärna en pensel (typ ”målarpensel”) för lyxig känsla. Låt masken verka i ca 10 min medan du slappnar av och kanske dricker något gott. Tvätta av masken, följ upp med ansiktsvatten för att återfukta och ta bort de sista resterna av masken. Du kan alltså använda två olika masker för olika behov och områden, en lapp med tips och idéer följer med i boxen, jättebra.

Applicera serum och olja

Öppna ampullen och applicera ganska rikligt med serum över hela ansiktet. Vänta en stund och applicera sen din kräm/olja t.ex. jojobaolja från Rosenserien som jag använder.

madara

madara

Det här innehåller Boxen

Boxen innehåller 4 st ansiktsmasker och 2 st ampuller med serum.

  • PEEL som avlägsnar döda hudceller och rensar hudens porer och jobbar målinriktat på pigmentering och ålderstecken.
  • DETOX rengör din hud på djupet och revitaliserar problemområden, minskar porer samt motverka tilltäpptheter.
  • SMART förnyar huden och neutraliserar skador från urban exponering.
  • SOS används främst på de torraste partierna – kinder, läppar och ögonområdet.
  • Amino-Fill 3D Lifting Ampull är ett kraftfullt och lyftande koncentrat som omedelbart stramar upp huden, och gör den jämn, mjuk och fast. (Finns också i 10 pack för 330 kr)
  • Antioxidant Energiser Ampull ger huden en kraftfull boost och lyster. Berikade med vitaminer, antioxidanter och fettsyror. (Finns också i 10 pack för 330 kr)

madara

Om Mádara

Mádara är ett lettiskt ekologist hudvårdsmärke skapat av fyra unga kvinnor. Produkterna är baserade på vetenskapligt bevisade formler och gjorda av naturliga ingredienser som blommor och örter, som alla skördats i Norden. Produkterna är certifierade av ECOCERT som stöds av vetenskaplig forskning. ECOCERT är det största certifieringsorganet i Europa och USA och inspektioner görs i över 80 länder när det gäller innehåll, råvaror, produktion och förpackningar. Sånt vi gillar alltså <3

madara

Write A Comment

Close