lypsylberoendeLypsylberoende så blir du kvitt det

Många är ”lypsylberoende” eller rättare sagt läppbalsamberoende, Lypsyl är ett varumärke. MEN det är en ”bra” representant för en produkt som till största delen inte innehåller något som är bra för läpparna. Det består mest av mineralolja och paraffin. Det vårdar inte utan lägger sig som en hinna på läpparna och skapar ett beroende av att ha på nytt läppbalsam hela tiden. Sen jag började använda enbart läppbalsam med naturliga råvaror så har mina läppar blivit normala igen och återfuktar sig själva bättre. Använder du sminkprodukter som longlasting läppstift så torkar de ofta ut läpparna, bra att tänka på.

lypsylberoendeLäpparna behöver återfuktning

Läpparna är känsliga och blir lätt torra, de kan behöva fett och återfuktning. Hur många gånger per dag använder du läppbalsam? Jag använder alltid morgon och kväll, och ibland någon gång däremellan. Förut fick jag lite lätt panik när läpparna kändes torra, och ville ha mitt läppbalsam till hands hela tiden.

lypsylberoendeMineralolja och paraffin is no good

Ni som följer mig vet att jag undviker mineralolja, paraffin och parabener mm. i mina hudvårdsprodukter och smink. De ämnena tillför ingenting till huden utan kan istället täppa till porerna. Läs på innehållsförteckningen och undvik särskilt ingredienser som Petrolatum, Paraffin och Parafinum liquidum.

lypsylberoende

Shenet om paraffin och lypsylberoende

Paraffin anses inte av någon vara bra för hyn. Inom naturliga sminkbranschen betraktas det som rent skadligt därför att det, i motsats till äkta vaxer och oljor, täpper till porerna och därmed stör hudens funktioner. Kan ge kosmetikaakne (millier), pyttesmå ”vita pormaskar” i ansiktet.

Fast paraffin: ”Lypsyl-beroende” är ingen nätmyt utan en realitet. Läpparna kräver allt tätare insmörjningar med paraffinrikt cerat. Den som vill bli av med vanan tillråds stå ut en vecka eller två medan läpparna hämtar sig; därefter börjar de åter fungera normalt.  Källa Shenet. Läs mer här. http://www.shenet.se/ravaror/paraffin.html

lypsylberoende

Vad ska jag använda, vad är bra för läpparna?

Bra för läpparna är ett vårdande ekologiskt läppbalsam utan mineralolja/paraffin med naturliga oljor som bas  istället. Det finns flera bra märken och sorter. Jag gillar bl.a. Crazy Rumors som är 100% ekologiska

Sheasmör och jojobaolja

De innehåller ekologiskt sheasmör och ekologisk jojobaolja som vårdar dina torra läppar och gör dem supermjuka. Och de är sötade med naturlig stevia.  Crazy Rumors är 100% ekologiskt, veganskt och cruelty free.

10 olika smaker!

Stiften finns i 10 olika smaker. Hallon, plommon/aprikos, choklad, Thai te, honung, vanilj, körsbär, bubblegum, lime och choklad/jordgubbe. Jag har testat vanilj, körsbär (min favvo),  jordgubb/choklad och plommon/aprikos.

Leaping Bunny cruelty free

De ofärgade Stiften glider lätt på läpparna, smakar supergott och är väldigt sköna att använda. Dessutom prisvärda, de kostar alla 39 kr utom Plommon/aprikos som kostar 47 kr eftersom Leaping Bunny Plum Apricot är ett läppcerat som utvecklats för märkningen Leaping Bunny, som garanterar att produkten inte har testats på djur i någon fas i produktutvecklingen. Du hittar dem hos Bodystore så passa på att beställa när du handlar där nästa gång.

2 Kommentarer

  1. isabelle grankvist Svara

    Hej! Vill bara tacka så mycket för powerwalk30 på spotify! Den går runt runt i mina lurar på mina pw! Tack för jobbet du lägger ner 🙂 / Isabelle

    • admin Svara

      Åh vad glad jag blir, roligt att du gillar den 🙌🏻💕

Skriv en kommentar

Close