loelle

Jag gillar naturlig hudvård utan mineraloljor och allt för mycket konstiga tillsatser, det mår min hud bra av, och det känns rätt och riktigt. Men jag gillar ju lite guldkant på tillvaron också och vill gärna att produkterna ska vara lite lyxiga.

Naturliga, ekologiska och veganska skönhetsprodukter

Det prisbelönta hudvårdsföretaget Loelle har flera produkter jag gillar. De erbjuder 100 % naturliga, ekologiska och veganska skönhetsprodukter som är bra för både människan, miljön och odlarna. Fokus ligger på att erbjuda  högkvalitetsprodukter med få ingredienser, och  som är naturligt vårdande för hud och hår.

Loelle stödjer flera kvinnokooperativ

Loelle arbetar dessutom med flera kvinnokooperativ runt om i världen där produkterna tillverkas för hand, som t.ex. arganoljan med vanilj som är helt magisk, den är från Marocko där Loelle ser till att kvinnorna får en rättvis lön. Det här är mina favoritprodukter från Loelle.

loelle

Face Serum Barbaryfig

Jag är inne på flaska nummer två och det här oljeserumet har blivit min storfavorit som jag använder på  ansiktet varje kväll. Serumet vann Organic Beauty Awards 2017 som bästa ansiktsolja/serum. Det innehåller massor av näring för huden, bl.a. E-vitamin och bidrar till att minska dina fina linjer. E-vitaminet stoppar aktivitet från fria radikaler och kan förhindra en förtidigt åldrande hud. Det är en tunn olja som lätt går in i huden och gör den mjuk och fin. Flaskan har en pipett som gör oljan lätt och hygiensk att använda, den är dyr men dryg och väl värd sitt pris.Du kan köpa den hos Bodystore här.

loelle

Kallpressad kaktusfikonfröolja

Face Serum Barabafig består endast av kallpressad kaktusfikonfröolja. Kaktusfikonfröolja kommer från växten kaktusfikon som växer vilt i Marocko. Det är en 3-6 meter hög växt som producerar taggiga frukter av vars små hårda kärnor man utvinner oljan. Det krävs ungefär ett ton frukt för att utvinna en liter olja. Fröerna är otroligt näringsrika vilket förklarar varför oljan är så eftertraktad trots sitt pris och tidskrävande framställning.

loelle

Arganolja med vanilj

100% ekologisk kallpressad arganolja av högsta kvalitet. En superolja med en helt magisk doft av vanilj, alltså den luktar väldigt mycket vanilj. Finns också med grapefrukt doft, men den har jag inte testat. Jag använder oljan på mina händer och naglar och nagelband, och som hårolja i hårtopparna. Den har smart flaska med pipett som gör den lätt att dosera. Du kan även använda den i ansiktet om du vill och som en inpackning för hårbotten. Arganolja funkar till det mesta. Älskar den. Du måste testa! Du hittar den hos Bodystore, kostar 199 kr.

loelle

Loelles handgjorda tvålar – Argan och Rhassoul

Loelles fasta tvålar är både snygga och bra för huden. De är helt ekologisk och handgjorda och har återfuktande och mjukgörande egenskaper. Jag använder tvålen främst som handtvål men den kan användas på kroppen och i ansiktet också. Argantvålen innehåller såklart arganolja och den återfuktar och bevarar huden, är särskilt lämplig för acnehud och psoriasis.

Rhassoultvålen är en 100% naturlig och handgjord tvål. Rhassoul är en mineralrik lera som finns i Atlasbergen. Du kan använda den på hela kroppen och ansiktet, den gör huden mjuk och len. Tvålen har även berikats med olivolja som genom sina återfuktande egenskaper vårdar din hud ytterligare. Särskilt bra för mogen hud.

loelle

SPA hotell

Loelles black soap

Jag har tidigare skrivit om Loelles storsäljare Black soap, kolla in inlägget ”Hudvård 40+ borsta fram fin hud med sommarglow” om du vill läsa mer.

loelle

Write A Comment

Close