coolifting

Jag testar naturligt lyft

Kan det vara möjligt att se 10 år yngre ut på 5 minuter? Dessutom med en helt ofarlig behandling som inte gör ont och som ger synligt resultat på en gång för att sedan förbättras ytterligare under 24 timmar. Se mina före och efter bilder.

coolifting

Sparkling friday

I fredags besökte jag Skönhetscompaniet i Örebro och deras event Sparkling Friday. Den här fredagen erbjuder de behandlingen CooLifting till halva priset 695:- istället för 1395:- måste ju bara testas! Jag får bubbel i ett fint glas, sitta i skön fåtölj, frukt och tilltugg. Jag får fylla i en blankett med personuppgifter innan min behandling.

coolifting

coolifting

Vad är CooLifting?

CooLifting är en ansiktsbehandling som med hjälp av en ”pistol” skapar ett högt tryck av koldioxid vilket ger en väldigt låg temperatur. Trycket och kylan öppnar upp cellmembranen i huden och en muskelavslappnande peptid liknande Botox och en mycket finfördelad hyaluronsyra förs djupt ned i huden . Behandlingen ger en ordentlig fuktboost och får muskulaturen i ansiktet att slappna av så att befintliga rynkor blir mindre synliga samt stramar upp huden och förebygger uppkomsten av nya rynkor. Läs mer om coollifting

coolifting

Hur går behandlingen till?

Själva CoolLifting behandling tar bara 4 min. I 3 min är trycket från ”pistolen” högeffektivt plus en sista 1 min som är lite snällare. Jag ligger i ett mysigt rum och blundar. Den rara tjejen som har hand om mig gör först rent min hud och startar sen cooLift ”pistolen” och räknar ner. Hon berättar för mig vad som kommer att hända. Behandlingen börjar i pannan och sen kinderna, hakan, runt ögonen. Det går bra att behandla nära ögonen. Den aktiva blandningen som förs ned i huden består alltså av hyaluronsyra, peptider och serum. Jag blev förvanad om att pistolen låter väldigt högt och att det inte luktar så gott pga. det höga tryck den jobbar med.

coolifting

Hur känns det då, gör det ont?

Nej det gör inte ont, det känns lite kallt och stickigt på huden men gör absolut inte ont eller är särskilt obehagligt. Ganska skönt att bli lite ompysslad. Efter behandlingen är jag rejält kladdig och blank av serumet. Tur att jag bara ska cykla hem och ta det lugnt resten av kvällen. Serumet ska sitta på och verka i minst 2 timmar. Sen kan det kännas stramt och stelt och då är det dags att tvätta bort det, får jag information om.

coolifting

Hyaluronsyra är det som gäller

Det är hyaluronsyra som under högt tryck appliceras i mitt ansikte. Det är ett naturligt ämne som redan existerar i vår hud. När vi är unga har vi massor av hyaluronsyra men desto äldre vi blir desto sämre blir vår förmåga att bilda ny hyaluronsyra. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne med stor vattenbindande förmåga, det är därför den kan bidra till att göra huden slät. Den är också en viktig faktor för snabb läkning av sår och hudåkommor.

ansiktsmask

Ät din hyaluronsyra!

Vet du om att du också kan äta hyaluronsyra? Det ingår t.ex. i det kosttillskott med kollagen som jag äter, läs om det i ”Att äta Kollagen är det överlägset bästa antiage tipset” om du inte redan gjort det!  Hyaluronsyra finns naturligt i t.ex. rotfrukter som sötpotatis, morötter och rödbetor. Rödbetor är dessutom superfood som kan höja din presationsförmåga.  Det finns också i konjaksrot som är det man gör shiratakinudlar av. En superbra och billig källa till hyaluronsyra och kollagen är hemkokt benbuljong.

benbuljong

Före och efter bilder!

Jag glömde såklart att ta före bilder men de bilder du ser här är från förra veckan. Jag har lite smink på mig men på de andra bilderna är jag helt osminkad. Det här är alltså före behandlingen. Titta på rynkorna…

coolifting

coolifting

Efter CooLifting behandlingen

Med rena händer gnuggar jag in mitt serum ordentligt när jag kommit hem, drar ner lite på halsen också man vet ju aldrig… serumet går långsamt in i huden. Efter 2,5 tim så är ansiktet inte blankt och kladdigt lägre. Tittar mig i spegeln och tycker faktiskt att ”arg”rynkan i pannan och kråksparkarna vid ögonen syns mindre! Labial vecken och rynkorna vid mun och haka behöver nog botox och fillers… men syns det inte lite resultat här med. Jag tänker att jag inte vill tvätta bort serumet… utan smörjer bara på min vanliga ansiktsolja ”ovanpå”. Kanske är jag dumsnål nu vet inte ha ha.. Fullständigt resultat ska synas efter 24 timmar. Spännande! På bilden ser du mig precis efter behandlingen.

coolifting

cooliftingResultat efter 1 dag

Syns det någon skillnad? Tittar mig i spegeln när jag vaknar. Jo men det tycker jag. Rynkan i pannan är absolut mindre framträdande och kråksparkarna vid yttre ögonvrån mindre, och rynkorna under ögonen syns mindre. Huden känns också lite spänstigare och fylligare tycker jag. Min hud är inte i det allra bästa skicket just nu, något som brukar hända tidig vår. Den är liksom fet fast torr och med lite vuxenacne som jag inte kan låta bli att pilla på. Här märker jag kanske den allra största skillnaden, hyn har läkt sig rekordsnabbt och jag kan pilla bort lite flagor där de klämda finnarna suttit. Huden känns helt klart rejält återfuktad. På bilden ser du mig efter 1 dag.

coolifting

Resultat Dag 2 efter 24 timmar

Nu har det gått 24 timmar och resultatet av behandlingen ska vara maximal. Jag ser kanske ingen större skillnad mot igår men känslan av en fastare och mer återfuktad hud finns kvar. Och visst är jag lite mindre rynkig. Huden känns också mycket finare. Här ser du mig efter 2 dagar, i dagsljus och helt osminkad.

coolifting

Det resultat man får av Coolifting är individuellt och beror på ålder och hudtillstånd. Helst ska man göra flera behandlingar för bästa resultat. Rekommenderat är en behandling i veckan i fyra veckor, för att sen fylla på var 4-6:e vecka. Låter spännande för den som har råd.

Om någon undrar. Jag har betalat min behandling själv. (Ni vet att jag alltid annonsmärker när jag gör samarbeten)

2 Comments

  1. Hej Lena, jag testade oockså på Coollifting i fredags. Jag könner precis som du, huden känns mer fast och återfuktad. Är jättesugen på att göra ytterligare behandlingar, för att förlänga känslan. Men priset talar emot.
    Gillar din blogg btw och saknar dina pass i Nora:)
    /Camilla

    • admin Reply

      Hej Camilla, ja det blir lite väl dyrt.. men skulle vara intressant att se resultatet efter en ”kur”. Vad glad jag blir att du gillar bloggen 🙏🏻 åhhh jag saknar också passen i Nora och alla som tränade med mig. Vi hade så kul 💕 kram Lena

Write A Comment

Close