bus

Funkar Brun Utan Sol verkligen bättre nu för tiden?

Jag har inte testat brun utan sol sedan jag var 16 år vilket var i slutet av 70-talet. Tror att märket var Nivea och att det var en tjock kräm på tub som var svår att applicera och som inte gick in i huden utan lade sig som en fet hinna ovanpå huden. Det gjorde att man sprang runt i princip naken och väntade på att krämen skulle sjunka in, fast det gjorde den ju inte. Det luktade inte gott, utan väldigt starkt av den här klassiska BUS doften. Och resultatet ….orange! Fläckig orange. Med orange handflator. Inte det jag hade tänkt mig.

bus
Kolla så jämt brun även på underarmarna och i armhålorna, svårt att få till med den vanliga solen 😉

Blek i sommarlinne

Nyligen fick jag för mig att jag ville testa igen. Kanske såg du filmerna som jag gjorde i samarbete med Röhnisch för någon vecka sedan med kläder ur deras sommarkollektion. Jag kände mig väldigt blek i det limegröna linnet och tänkte att lite BUS kunde vara värt att testa.

OK, vilken sort ska man köpa?

Det finns massor av olika märken och produkter, kräm, mousse, spray mm. Jag konsulterade experterna, mina döttrar. De rekommenderade Ida Wargs mousse. Själv var jag inne på S:t Tropez för det kändes mer vuxet och lyxigt men priset är ganska lyxigt också. Kostar nästan tre gånger så mycket som Ida Warg.

bus

Ida Wargs tanning mousse med guidefärg

Jag köpte Ida Wargs Instant tanning mousse med sommardoft, 179 kronor på Bodystore, den är 100% vegansk och cruelty free. Jag var lite tveksam till det här med mousse… men det funkade fantastiskt bra. Moussen blir lättflytande och var väldigt lätt att applicera med en handske avsedd för just detta. Moussen är färgad och ser ut som mjölkchokladmousse, det är en guidefärg, som alltså hjälper dig att se var du har applicerat produkten och om du applicerat ojämnt. Väldigt bra för en nybörjare som mig. Färgen går bort när du duschar. Jag fick ett jättefint och jämt resultat, med en väldigt fin färg som en lätt solbränna. Den nyans jag köpte heter medium dark men det finns extra dark också.

bus

Ingen äcklig BUS lukt

Och inte luktade det heller! Pyttepytte lite bara om man luktade på huden. Färgen har gått bort succesivt utan att jag har blivit fläckig eller flammig som jag var rädd för. Vill man ha mer färg är det bara att upprepa efter någon dag.

Gör så här för ett fint resultat

Peela huden någon dag innan du har tänkt att BUSa, alltså inte precis före. Se till att huden är återfuktad och smörj in lite extra hudkräm på knän och armbågar som annars lätt suger åt sig för mycket produkt. Börja applicera BUS:en.

brun utan sol

Hjälp med ryggen…..

Du kommer med största sannolikhet att behöva hjälp med ryggen, så se till att du har någon frivillig i närheten. Sist tar du ansiktet och ovansidorna av händerna (och ber den frivilliga att göra ren handsken) Jag använde samma produkt i ansiktet och jag applicerade med handsken även där, det gick bra. Men jag tror att jag kommer att satsa på en särskild produkt för ansiktet som Ida Wargs Self tanning face lotion för 179 kronor, eller tanning drops som man blandar i sin vanliga dag- eller nattkräm.

BUS torkar ut huden

Det står att produkten återfuktar men min upplevelse är att BUS torkar ut huden så för ett fortsatt snyggt resultat se till att smörja in dig med en bra hudkräm när du duschat.

bus

Akta lakanen

Jag BUSade mig på morgonen och satte efter en stund på mig en gammal morgonrock som jag gick runt i innan jag duschade framåt eftermiddagen. Anledningen är att jag tvättat massor av fläckiga lakan som mina gyllenbruna döttrar sovit i. Guide färgen hamnar alltså på lakanen om du inte duschar innan du går och lägger dig. Den går bort när du tvättar lakanen men kan vara bra att veta och planera efter.

bus

Om Ida Wargs produkter

IDA WARG Beauty står för moderna skönhetsprodukter med fokus på välmående. Alla produkter är 100% veganska, icke-djurtestade och tillverkade i Norden. Varumärket erbjuder brun-utan-sol, hårvård samt kroppsvård innehållandes välgörande ingredienser speciellt anpassade för dina olika behov. – För ett professionellt resultat hemma. Take care!

Write A Comment

Close