botox

Skönhetsingrepp utan kniv

Jag har testat botox! Är du nyfiken på skönhetsingrepp utan kniv? Det är jag. Det har mer och mer blivit vardag för många kvinnor. Men det ska göras med finess och av en duktig och seriös behandlare. Resultaten man kan förvänta sig ska vara därefter tycker jag, alltså realistiska och subtila. Det här är första gången jag testar något skönhetsingrepp överhuvudtaget.

Vad kostar botox?

Jag har varit nyfiken på att testa en tid men det är ju inte gratis direkt och det är en bidragande del till att jag inte provat. I december var det kampanj på en nyöppnad salong i Örebro där jag bor och då tyckte jag att det var dags. Jag betalde 3000 kr istället för 4500 kr för behandling av två områden, argrynkan i pannan och pannan.

Realistiska förväntningar

Vi Pratar om förväntningar. För äldre kvinnor som jag är det oftast bättre att inte spruta in så mycket botox i pannan som man kan göra på yngre kvinnor (och män) med mindre och mindre djupa rynkor. Risken finns nämligen att om pannan slappnar av helt så börjar ögonlocken att hänga… och det vill vi inte!

botox

Välj rätt salong och behandlare

Jag känner att jag kan lita på dr Iman på Salong Ribelle, hon har jobbat i branschen ett tag och jag har sett bilder med fina och naturliga resultat. Anledningen till att jag vill prova botox är att jag har en ganska kraftig ansiktsmimik och kan se  arg ut när jag egentligen är koncentrerad. Kände att det var ett bra tillfälle med eventet att testa botox för första gången.

Resultatet syns efter 1-2 veckor

Resultat syns inte på en gång utan det fullständiga resultatet syns efter 1-2 veckor. Det hade jag inte en aning om. Dr Iman varnar mig för att det under den tiden eventuellt kan se ut ojämnt ut och då får man ha is i magen. Det kan tom bli så att ett öga kan hänga ner lite, eller att delar av pannan är rörlig men inte hela. Det beror på att botoxet, som är ett nervgift, kan verka olika snabbt på olika muskler. Det rättar som sagt till sig i de flesta fall. Det ingår en uppföljning och eventuell justering annars.

Behandlingen tar 3 minuter

Själva behandlingen tar bara ett par minuter. Det gör lite ont, men inte jättefarligt och det går som sagt snabbt. Dr. Iman sticker den tunna nålen vid argrynkan, ovanför ögonbrynen och högt upp i pannan. Kanske sammanlagt en 15-20 stick. En del känns mer än andra. Under behandlingen får jag spänna och slappna av argrynkan, höja upp ögonbrynen och slappna av, kisa och slappna av.

botox

Varför testar jag botox?

Det ska bli spännande att se resultatet. Jag är absolut inte missnöjd med mitt utseende eller mina rynkor. Men ibland kan jag se lite argare och surare ut än jag är. Jag känner mig inte heller så gammal som jag ibland kan se ut… Jag förväntar mig inte heller att se ut som när jag var 30 år utan bara lite fräschare och lite mindre sur och arg. Sen är jag en nyfiken person som gillar att testa nya saker…

Efter behandlingen

Man ska inte gnugga sig i pannan eller t.ex. cardioträna de närmaste 24 timmarna. Inte gnugga eftersom botoxet då kan sprida sig på ett sätt som det inte var tänkt, och ögonlocken kan börja hänga. Inte svettas pga infektionsrisken. Man kan få blåmärken och rodnader efter nålsticken. Nålen var supertunn, det syns minimala röda prickar i min panna precis efter injektionen.

botox

Hur länge håller behandlingen

Resultatet ska hålla i ca 3-4 månader men kan hålla längre. Om man regelbundet använder botox så håller effekten längre eftersom musklerna då inte används och blir svagare av sig själva av den anledningen. Jag hade väldigt starka pannrynkarmuskler, fel ställe att ha starka muskler på ha ha.

Jag har svårt att slappna av i ansiktet, vilket är ganska jobbigt ibland. Jag känner själv att jag spänner mig i ansiktet och ofta biter ihop tänderna när jag är stressad. Har spänningshuvudvärk ibland när jag är stressad. Så det ska bli intressant att se om det kommer att kännas skönare när det inte går att spänna musklerna i pannan iaf.

Nu har det alltså gått ca 3,5 månader sedan behandlingen och en del av botoxen har försvunnit men inte allt.

Botox – Före bilder

De här bilderna tog jag precis efter jag gjort behandlingen och botoxet har alltså inte börjat verka än. Här är jag helt osminkad och gör jag allt jag kan för att framhäva rynkorna i pannan och vid ögonen (kråksparkar) när jag 1. ser förvånad ut  2. ser glad ut och 3. ser arg ut.

botox

Botox – Efter bilder

De här bilderna är tagna 3 veckor senare, då det alltså är full effekt av botoxen. Det går helt enkelt inte att se arg ut, dvs spänna ”argrynkan” ordentligt trots att jag försöker allt vad jag kan som du ser, ha ha. Jag tycker också att resultatet blev det jag förväntade mig. Mindre framträdande rynkor i pannan men de finns kvar. Här gör jag samma sak som på ”före” bilderna 1. ser förvånad ut  2. ser glad ut och 3. ser arg ut.

Collagen och hyaluronsyra

Testa också att äta kosttillskott som collagen och hyaluronsyra för en finare och yngre hud. Collagen är ett protein och utgör minst 25% av allt protein vi har i kroppen och hela 70% av vår hud består av kollagen. Collagen behövs för bindväven, benvävnad och brosk och är viktig för uppbyggnaden av hud, hår och naglar. När vi är unga har vi gott om kollagen men från cirka trettio års ålder börjar det brytas ner i kroppen och huden blir slappare och rynkigare. Läs mer i mitt tidigare inlägg ”Att äta collagen är det överlägset bästa anti age tipset!”

kollagen

Write A Comment

Close