En matig sallad som serveras ljummen

Recept på en väldigt god och nyttig sallad som är lite matigare och passar bra nu på hösten. Servera den lite ljummen så är den som godast. Inte svår att göra men kräver lite tid i ugnen. Receptet är för 2 portioner men när jag gjorde salladen så höftade jag lite och tog mer rödbetor och tomater när jag ändå höll på. Och jag använde även vitost istället för chevre den här gången. Feta funkar också. Jag anger ändå mängden för ingredienserna i originalreceptet för att du ska få förståelse för näringsvärdet i måltiden.

Rödbetssallad med chévre 2 port

  • 300 gram rödbetor
  • 10 körsbärstomater
  • 1 msk färsk timjan
  • 0,5 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 3 dl svarta kokta belugalinser
  • 100 gram getost chevre fett 25%
  • 75 gram salladsmix, blandade salladssorter

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 0,5 msk fransk senap
  • 0,5 msk flytande honung

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och skär rödbetorna i klyftor.
  • Halvera tomaterna.
  • Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och blanda med lite olja, timjan och salt.
  • Ugnsbaka i ca 40 minuter eller tills betorna är mjuka.
  • Koka Belugalinserna, om du inte använder färdiga på burk.
  • Gör dressingen. Vispa ihop olivolja, citronskal, citronjuice, senap, flytande honung och salt efter smak.
  • Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och svartpeppar.
  • Ringla över dressingen.

Informationen kommer från Nutrion data

Write A Comment

Close