Som minipajer men utan pajdeg
Perfekta till frukost eller mellanmål och suveräna att ta med på utflykten. Använd de ingredienser du gillar och har hemma, jag tog ost och bacon. Och så behöver du en muffinsform. Omelettmuffins håller ett par dagar i kylskåpet och mättar bra.
Omelettmuffins med ost och bacon 12 st
- 10 ägg
- 1 dl grädde eller mjölk
- 1 påse 150 gr riven västerbottenost (lagrad)
- 1 paket bacon
- Smör eller olja till formen
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Klipp baconet i mindre bitar och stek dem.
- Smörj formen, jag använde flytande smör och en pensel
- Fördela bacon och ost i formen
- Knäck äggen i en skål och vispa upp dem med grädde/mjölk, salt och peppar.
- Häll äggstanningen i formarna
- In i ugnen i ca 15 minuter
Fluffiga muffins
Muffinsen kommer att expandera och bli fluffiga och stora, men sjunker ihop när de svalnar lite. Kolla så de inte sitter fast i formen och lossa längs med kanterna om det behövs (jag behövde inte göra det).