Särskild träning 40+ behövs det… och varför ska du träna?

Du ska träna för att må bra och ha en kropp som fungerar i vardagslivet utan att du får ont i t.ex axlar och rygg. För ditt hjärtas skull och för smidighet och hållning. För att hålla dig ung. Och snygg…… en tränad kropp med bra hållning ger ett yngre intryck- eller hur? Flera undersökningar visar också att träning ger ett  bättre självförtroende. Ditt förbättrade självförtroende får en massa positiva effekter som märks i övriga delar av ditt liv, på jobbet, vid sociala kontakter etc.

särskild träning 40+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behövs särskild träning 40+

Både ja och nej.  Sant är i alla fall att kroppen inte är lika stark längre som när du var 25, och att muskelmassan minskar med åldern. Men det är till största delen inaktivitet som bidrar till den minskade muskelmassan och inte åldern, och man blir aldrig för gammal för att öka sin muskelmassa! Så det är bara att köra på….. Och du blir heller aldrig för gammal för att börja träna.

träning 40+

Det ska vara roligt att träna! Så välj en eller flera träningsformer som du trivs med som 40+. Anpassa din träning till ditt utgångsläge och fundera över vad din målsättning med träningen är. Vill du ha en stark och frisk kropp som fungerar i vardagen, eller ställa upp i nästa OS? Lägg din målsättning på en nivå som passar dig. Jag kommer att återkomma till motivation och målsättning och framför allt ge konkreta träningstips här på bloggen.

Läs mina tidigare inlägg Målet med din träning – Lagom är balans om vilken nivå du bör lägga din träning på. Vill du börja träna och komma igång läs mina inlägg Powerwalk så här kommer du igång, Stavgång är effektiv träning och Kom igång med löpning.

Enjoy life and stay active! Lycka till med din träning!

Skriv en kommentar

Close