Den 20-26 juni är det World Continence Week

I samarbete med Efemia vill jag uppmärksamma World Continence Week som pågår den 20-26 juni med syfte att uppmärksamma kontinensrelaterade problem på ett globalt plan. Det anordnas av World Federation for Incontinence and Pelvic Problems (WFIP) som vill öka medvetenheten om problemen.

Du får ett 35 min Core & Bäckenbottenpass – Gratis.

Jag bidrar till World Continence Week genom att bjuda på ett gratis Core & Bäckenbotten pass på Träning 40+ Online. I passet  jobbar vi framförallt med att hitta och stärka de inre magmusklerna och muskulaturen i bäckenbotten. En stark core och bäckenbotten hjälper dig att t.ex. lyfta rätt och förhindra läckage när du tränar. Läs mer om passet och hur du får tillgång till det.

Läs mer om inkontinens och vilken hjälp som kan passa just dig

Jag är träningsinkontinent och har skrivit flera inlägg här på bloggen om detta, inlägget ”Hjälp jag kissar på mig” kan du bl.a. läsa om hur en utredning av inkontinens kan gå till. Och i inlägget ”Nu kan jag löpträna igen trots min träningsinkontinens” berättar jag om hur det var för mig när jag testade Efemia startset och hur fantastiskt bra stödet fungerar för mig (Där hittar du också en rabattkod om du vill testa) . För det finns hjälp som passar just dig att få.

Vad är ansträngningsinkontinens och träningsinkontinens?

Att vara ansträngningsinkontinent eller träningsinkontinent är sama sak och innebär att man läcker urin när man anstränger sig som t.ex. vid träning med hopp, löpning, tunga lyft men också i vardagen med skratt, hosta, nysningar och en kortare språngmarsch till bussen. Läs mer om ansträngningsinkontinens i inläggen TVT operation och ansträngningsinkontinens och När knipövningarna inte fungerar.

Vet du på vilket sätt klimakteriet kan påverka ditt underliv?

I klimakteriet är det mycket som händer med både din kropp och knopp. Vallningar, hjärndimma, sömnproblem, ångest och hjärtklappning är några av symptomen på den långa listan som du kanske känner igen. Men har du koll på att ditt underliv kan förändras i klimakteriet? Upp till 90% av alla kvinnor drabbas av urogenitala symptom i klimakteriet.

Här är några av symptomen…..

Klimakteriet påverkar underlivet som blir mindre elastiskt, och skörare. Du kan drabbas av återkommande urinvägsinfektioner och både ansträngningsinkontinens och trängningsinkontinens kan debutera eller plötsligt förvärras. Läs mer här.

Skriv en kommentar

Close