Chiapudding med kokos, blåbär och granatäpple

1 portion. 2 msk Chiafrön, 2 dl kokosmjölk, blåbär och granatäpple (frysta), kokosflakes, lite flytande honung.

Blanda chiafröna med kokosmjölken i en bunke. Rör om ett par gånger och ställ sedan blandningen i kylskåpet för att svälla. Jag brukar  låta blandningen stå över natten men det räcker med ett par timmar. Häll upp i en skål och strö över topping, här har jag använt Renee Voltaires kokosflakes, blåbär, granatäpple (frysta ) och flytande honung. Mums, till frukost eller mellanmål!

chiapudding recept

Varför ska man äta Chiapudding?

Det är nyttigt! Chiafrön har ett bra näringsvärde med högt protein och fiberinnehåll och innehåller dessutom mycket Omega 3 bl.a. Två teskedar chiafrön innehåller mer Omega-3 än en normalstor laxfilé. Omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt.

Läs mer….

Läs mer om chiafrön och deras näringsinnehåll och se recept på chiapudding med nektarin, blåbär och kokos i mitt tidigare blogginlägg HÄR.

chiapudding2

2 Comments

  1. Oj, jag vet inte riktig… någon/några dagar. Jag brukar göra mindre portioner och oftast äta upp dem dagen efter, det är ju ganska enkelt att tillaga puddingen;)

Write A Comment

Close